Jestem bardzo chudy i chciałbym to zmienić liczę sobie kalorie w fitatu i staram się trzymać makro, No i tu pojawia się problem bardzo ciężko mam przejeść kalorie a szczególnie utrzymać węgle z moich obliczeń i obliczeń fitatu mam je trzymać na poziomie 450-600. Jako iż nie jem śniadań prawie od zawsze, jeśli jestem już w stanie coś wcisnąć to troszkę płatek jakiegoś tosta itp. Jest to stanowczo za mało wiec wymyśliłem sobie, ze robił bym sobie szejka z gainera do tego dorzucał bannana jakieś masło orzechowe trochę płatek owsianych. Tylko teraz mam pytanie czy to zdrowe na śniadanie pakować gainera, domyślam się ze raczej nie bo proch nie zastąpi jedzenia bardziej mi chodzi o jakieś serio skutki negatywne. Kupiłem MUTANT mass i na opolawaniu pisze żeby procjowac 280g 2 razy dziennie gdzie jedna dawka 280g to 1100kcl czy to nie przesada? Myślałem o dwóch dawkach dziennie łącznie o 280g czy jest to bezpieczne? Ktoś coś doradzi?
Jestem bardzo chudy i chciałbym to zmienić liczę sobie kalorie w fitatu i staram się trzymać makro, No i tu pojawia się problem bardzo ciężko mam przejeść kalorie a szczególnie utrzymać węgle z moich obliczeń i obliczeń fitatu mam je trzymać na poziomie 450-600. Jako iż nie jem śniadań prawie od zawsze, jeśli jestem już w stanie coś wcisnąć to troszkę płatek jakiegoś tosta itp. Jest to stanowczo za mało wiec wymyśliłem sobie, ze robił bym sobie szejka z gainera do tego dorzucał bannana jakieś masło orzechowe trochę płatek owsianych. Tylko teraz mam pytanie czy to zdrowe na śniadanie pakować gainera, domyślam się ze raczej nie bo proch nie zastąpi jedzenia bardziej mi chodzi o jakieś serio skutki negatywne. Kupiłem MUTANT mass i na opolawaniu pisze żeby procjowac 280g 2 razy dziennie gdzie jedna dawka 280g to 1100kcl czy to nie przesada? Myślałem o dwóch dawkach dziennie łącznie o 280g czy jest to bezpieczne? Ktoś coś doradzi?
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Gainer na śniadanie to ogólnie kiepskie rozwiązanie. Bazuje on głównie na cukrach przez co miejsce dla niego to pora po treningowa. Proponuję zrewidować odżywianie i wprowadzić produkty o większej gęstości energetycznej, ale żeby to zrobić, to trzeba y wiedzieć jak wygląda dieta.
Co do dawki gainera z opakowania, to jest to przykładowe dawkowanie (bo jakieś musi być) wg standardów amerykańskich

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Masz napsiane że porcja to 70g, to są wytyczne producentów oparte o wytyczne różnych insytucjai, ameryka i ich produky to inny swiat, nie ma opcji abyś zjadł pół kilo gainera dziennie, rozwalisz sobie raz dwa ukąłd trawienny, jakieś biegunki itp murowane. Dawkowanie gainera, białka jest uwarunkwoane od diety, brakuje Ci np 50 g węgli to tyle sypiesz gainera czyli powiedzmy ok 70g
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Zrozumiałem, że masz problem z osiągnięciem swojego zapotrzebowania kalorycznego i makroskładników. Rozważasz spożycie gainera, bananów, masła orzechowego i płatków owsianych jako alternatywę dla tradycyjnego śniadania. Zastanawiasz się, czy jest to zdrowe i bezpieczne dla Twojego organizmu.
Po pierwsze, ważne jest, aby zrozumieć, że suplementy diety, takie jak gainery, powinny być traktowane jako uzupełnienie diety, a nie jej zamiennik. Oznacza to, że w pierwszej kolejności powinieneś starać się osiągnąć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i makroskładników poprzez zbilansowaną dietę, a suplementy powinny być używane tylko wtedy, gdy nie jest to możliwe.
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Moderator działu Odżywianie