Szacuny
3
Napisanych postów
36
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
532
Witam,
Potrzebuje rady odnośnie najlepszego gainera na mase z jak najmniejsza ilością cukru zawartego w nim . Najlepiej aby producent miał w swojej ofercie wielkie torby najlepiej 3/4 kg+.
Rozmyślam nad :
-Serious mass ON - jadłem go kiedyś i najbardziej mi przypadł do gustu
-Mutant Mass
Ale może stosował ktoś z was jakieś inne marki które mogą się pochwalić fajnym składem, smakiem i rozpuszczalnością w zdecydowanie mniejszych kosztach.
W sumie cena nie gra jakiejś znaczącej roli.
Dietę mam dopięta gdzieś na 95% bo jestem wlansie w trakcie budowania powolnej masy mięśniowej a czasami czas i miejsce w brzuchu nie pozwala mi dorzucić tych dodatkowych 250-500kcal.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6292
Napisanych postów
77697
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
765022
Skoro masz dietę dopiętą prawie, że na 100 procent, to w jakim celu potrzebujesz odżywkę węglowodanowo-białkową? Produkt tego typu stosuje się w sytuacji, gdy dieta nie jest dopięta i nie da się dostarczyć już odpowiedniej ilości kalorii. Chociażby z powodu tego, że nie jesteśmy w stanie w siebie wcisnąć, czy też nie mamy zbyt wiele czasu na pieczenie i gotowanie. Jeżeli jednak ta dieta czasami kuleje, to sugeruję osobno zakupić Vitargo i odżywkę białkową. Pod kątem jakości będzie to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie.
Szacuny
3
Napisanych postów
36
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
532
Tak jak wyżej już nadmieniłem, chodzi o brak czasu i czasami miejsca w brzuchu. Chciałbym odżywkę typu gainer traktować jako dobicie tych kalorii np w sytuacji kiedy przedłuży mi się czas pracy bądź sytuacja losowa nie pozwoli mi na przygotowanie posiłku bądź poprostu jako zamiennik posiłku aby zaoszczędzić czas - lubie gotować ale czasami poprostu nie mam weny i pomysłu i najszybciej byłoby poprostu dla mnie to zmieszać z wodą bądź z mlekiem vege. A wiem że taki gainer będzie bardziej sycący niż wlansie vitargo np. Dobrej jakości bialko tez kosztuje więc ten zestaw który zaproponowałeś będzie oscylowal plus minus niewiele mniej niż gainer. Dlatego chciałbym dowiedzieć się stricte o odżywkach typu gainer które moglibyście polecić żeby już wszystko było w "jednym opakowaniu".
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6292
Napisanych postów
77697
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
765022
Połączenie białka z węglowodanami nie będzie bardziej sycące, niż osobno białko i węglowodany. Zawsze osobno wyjdzie lepiej. Cenowo, jakościowo, jak i pod tym względem, że zawsze możesz rotować ilościami. Jak masz braki białka, uzupełniasz białko, jak więcej węglowodanów, to sypiesz tyle ile brakuje. Nie jesteś uzależniony od proporcji narzuconych przez producenta.