Szacuny
14
Napisanych postów
267
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1917
Jak myślicie jak chodzę do szkoły to zamiast piersi z kurczaka i ryżu brać gainer?
Tylko tam w gainerze w 50g, jest 10g białka i ok. 30g węgli,a ja potrzebuję zjeść 30g białka i ~70-80g węgli i tu jest problem, bo producent proponuje jeść dawkę 50g,a ja musiałby jeść ze 120g, to jak myślicie?Jeść gainer w szkole zamiast ryżu z cyckiem w ilości 120g?
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
649
Mówisz że białko to białko, węgle to węgle... Lubisz czasami wypić wódkę ? Ja np wolę wódkę Luk... ( za 19 zł) niż Staro... ( 11 zł ) ... a niby wódka to wódka. Białka są zbudowane z Aminokwasów ... Także białka sie różnią budową. Ćwicząc potrzbujemy większej ilośći pewnej grupy aminokwasów, które mogę nie znajdować sie w Twoim gainerze. To tyczy sie węglowodanów - mogą mieć różną postać:) Wiecej zapewne dowiesz się na forum :) A co do posiłku - weź do szkoły Cycki z ryżem i gainera- na dużej przerwie wypij koktajl, a 3 lekcje później zjedz posiłek - a po szkole będziesz miał energię na siłownię :)
Szacuny
14
Napisanych postów
267
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1917
Ale ja kuraka z ryżem jeszcze jem 3x dziennie, bo teraz jem 4 razy dziennie kurczak z ryżem ale bym jeden z 4 posiłków zamienił na gainer bo mam taką możliwość, więc zamienić, bo jak raz na jakiś czas to mi się nie opłaca brać gainera.To jak hm?