Witajcie, co sądzicie o Gaspari Nutrtiion? Jaką macie opinie o jakości, smakach itp? Najbardziej interesuje mnie temat białka.
...
Napisał(a)
To jest oni w ogóle istnieją?
Swego czasu bardzo popularna firma w Polsce, jak ich importerem na Polskę było Fitness Authority, pamiętam ich zestaw okołotreningowy , bodajże super pump i size on , do tego hitem było "białko" Myofusion. Dlaczego w cudzysłowie? o tym poniżej.
Sam piłem tego produktu bardzo dużo, smakowo odżywka ta była petardą, ale jak się okazało ,dlatego tak smakowała bo miała inny skład, niż deklarowany na etykiecie. Zamiast bodajże około 70g białka, w składzie w badaniach wychodziło po 40-50 g, co więcej taki "błąd" w USA w wielu stanach jest dopuszczalny, bo mają jakieś dziwne normy, że w produkcie mającym według etykiety 70 g białka na 100 g, dopuszczalne jest +/- 20g różnicy, więc jak wyszło w badaniach, że ma np. 50g to i tak produkt jest ok....
Dla mnie to był wałek, nie po to kupowałem z założenia białkową odżywkę, by pić smacznego bulka, produkt pół na pół. Bo oczywistym jest , że skoro brakowało np. 20 g białka, to zrekompensowane to jest najtańszym składnikiem, więc podbita była wartość węglowodanów, w tym cukrów prostych - stąd tajemnica, tak intensywnego, mocnego i bardzo dobrego smaku.
Osobiście po tej wpadce odpuściłem picie myofusion, a firma powoli zaczęła znikać z rynku w PL, nie ma jej od lat dostępnej także u nas w sklepie sfd.
Moim zdaniem, możesz wybrać ZNACZNIE LEPIEJ, kupując większość dostępnych białek ze sklepu sfd, z górnej półki polecam np.:
https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=pro whey
Lub wiele , wiele innych przebadanych produktów, z dokładnymi analizami składów i trzymanymi, deklarowanymi, zawartościami białka w składzie.

Swego czasu bardzo popularna firma w Polsce, jak ich importerem na Polskę było Fitness Authority, pamiętam ich zestaw okołotreningowy , bodajże super pump i size on , do tego hitem było "białko" Myofusion. Dlaczego w cudzysłowie? o tym poniżej.
Polecamy również: Odżywki białkowe ranking - najlepsza odżywka białkowa
Sam piłem tego produktu bardzo dużo, smakowo odżywka ta była petardą, ale jak się okazało ,dlatego tak smakowała bo miała inny skład, niż deklarowany na etykiecie. Zamiast bodajże około 70g białka, w składzie w badaniach wychodziło po 40-50 g, co więcej taki "błąd" w USA w wielu stanach jest dopuszczalny, bo mają jakieś dziwne normy, że w produkcie mającym według etykiety 70 g białka na 100 g, dopuszczalne jest +/- 20g różnicy, więc jak wyszło w badaniach, że ma np. 50g to i tak produkt jest ok....
Dla mnie to był wałek, nie po to kupowałem z założenia białkową odżywkę, by pić smacznego bulka, produkt pół na pół. Bo oczywistym jest , że skoro brakowało np. 20 g białka, to zrekompensowane to jest najtańszym składnikiem, więc podbita była wartość węglowodanów, w tym cukrów prostych - stąd tajemnica, tak intensywnego, mocnego i bardzo dobrego smaku.
Osobiście po tej wpadce odpuściłem picie myofusion, a firma powoli zaczęła znikać z rynku w PL, nie ma jej od lat dostępnej także u nas w sklepie sfd.
Moim zdaniem, możesz wybrać ZNACZNIE LEPIEJ, kupując większość dostępnych białek ze sklepu sfd, z górnej półki polecam np.:
https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=pro whey
Lub wiele , wiele innych przebadanych produktów, z dokładnymi analizami składów i trzymanymi, deklarowanymi, zawartościami białka w składzie.
1
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- PlasmaJet - Gaspari Nutrition.Prosze o wasze opinie
- Gaspari Nutrition PlasmaJet - wasze opinie
- Gaspari Nutrition Real Mass - opinie, skutki uboczne
- Test i Opinie Gaspari Nutrition Vasotropin, Muscletech Gakic Hardcore, BSN Epozine O2
- Test i Opinie Myogenix Hypershock Rage, Gaspari Nutrition SuperDrive, UNS Loader II
- Gaspari Nutrition SuperPump250 vs Size ON Gaspari
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie jest to firma popularna u nas w kraju, więc obawiam się, że wiele się nie dowiesz. U nas raczej królują rodzimi producenci. AllNutrition, Olimp, Trec, SFD czy inni.
1
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Myślę, że nie ma specjalnego sensu wydawanie pieniędzy na produkty tej firmy, czy też jakiejkolwiek innej, np. Universal, Optimum Nutrition, czy Dymatize. Przede wszystkim dlatego, że są o wiele droższe niż produkty polskich firm, a jakość ich nie jest lepsza, a często nawet gorsza. To nie te czasy, kiedy to amerykańskie/kanadyjskie produkty miały dużo lepszą jakość, niż polskie. Jakość w naszym kraju poszła mocno w górę w ostatnich 10 latach i różnego rodzaju normy są bardziej restrykcyjne, niż w USA.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Izotonik zero (bez cukru i kalorii) odpowiednik Gaminate
Następny temat