Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Gaspari Nutrition - opinie

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 543

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 21 Wiek 2 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1040
Witajcie, co sądzicie o Gaspari Nutrtiion? Jaką macie opinie o jakości, smakach itp? Najbardziej interesuje mnie temat białka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11238 Napisanych postów 72960 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 961898
To jest oni w ogóle istnieją?
Swego czasu bardzo popularna firma w Polsce, jak ich importerem na Polskę było Fitness Authority, pamiętam ich zestaw okołotreningowy , bodajże super pump i size on , do tego hitem było "białko" Myofusion. Dlaczego w cudzysłowie? o tym poniżej.

Polecamy również: Odżywki białkowe ranking - najlepsza odżywka białkowa

Sam piłem tego produktu bardzo dużo, smakowo odżywka ta była petardą, ale jak się okazało ,dlatego tak smakowała bo miała inny skład, niż deklarowany na etykiecie. Zamiast bodajże około 70g białka, w składzie w badaniach wychodziło po 40-50 g, co więcej taki "błąd" w USA w wielu stanach jest dopuszczalny, bo mają jakieś dziwne normy, że w produkcie mającym według etykiety 70 g białka na 100 g, dopuszczalne jest +/- 20g różnicy, więc jak wyszło w badaniach, że ma np. 50g to i tak produkt jest ok....

Dla mnie to był wałek, nie po to kupowałem z założenia białkową odżywkę, by pić smacznego bulka, produkt pół na pół. Bo oczywistym jest , że skoro brakowało np. 20 g białka, to zrekompensowane to jest najtańszym składnikiem, więc podbita była wartość węglowodanów, w tym cukrów prostych - stąd tajemnica, tak intensywnego, mocnego i bardzo dobrego smaku.

Osobiście po tej wpadce odpuściłem picie myofusion, a firma powoli zaczęła znikać z rynku w PL, nie ma jej od lat dostępnej także u nas w sklepie sfd.
Moim zdaniem, możesz wybrać ZNACZNIE LEPIEJ, kupując większość dostępnych białek ze sklepu sfd, z górnej półki polecam np.:
https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=pro whey

Lub wiele , wiele innych przebadanych produktów, z dokładnymi analizami składów i trzymanymi, deklarowanymi, zawartościami białka w składzie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Nie jest to firma popularna u nas w kraju, więc obawiam się, że wiele się nie dowiesz. U nas raczej królują rodzimi producenci. AllNutrition, Olimp, Trec, SFD czy inni.
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78011 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766870
Myślę, że nie ma specjalnego sensu wydawanie pieniędzy na produkty tej firmy, czy też jakiejkolwiek innej, np. Universal, Optimum Nutrition, czy Dymatize. Przede wszystkim dlatego, że są o wiele droższe niż produkty polskich firm, a jakość ich nie jest lepsza, a często nawet gorsza. To nie te czasy, kiedy to amerykańskie/kanadyjskie produkty miały dużo lepszą jakość, niż polskie. Jakość w naszym kraju poszła mocno w górę w ostatnich 10 latach i różnego rodzaju normy są bardziej restrykcyjne, niż w USA.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Izotonik zero (bez cukru i kalorii) odpowiednik Gaminate

Następny temat

Suplementy - jakie wybrać?

Alldeynn
Polecane artykuły