Mam 18 lat, od jakichś 4 mam ginekomastię. Badałem niedawno testosteron - wynik 3,17 przy normie 2.8-15.Nie wydaje mi się, by był to dobry wynik jak na 18 latka. Chcę zbadać jeszcze raz testosteron i kilka innych hormonów, które mogą być przydatne przy diagnozie.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
endokrynolog Cię wyśle na odpowiednie badania które uzna za odpowiednie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
wątły098Mam 18 lat, od jakichś 4 mam ginekomastię. Badałem niedawno testosteron - wynik 3,17 przy normie 2.8-15.Nie wydaje mi się, by był to dobry wynik jak na 18 latka. Chcę zbadać jeszcze raz testosteron i kilka innych hormonów, które mogą być przydatne przy diagnozie.
Od dagnozy jest lekarz w stacjonarnej przychodni, nie internet i na jego podstawie autodiagnoza.
Jeśli chcesz oszczędzić na prywatnych wizytach u edndo (zakładam, że tak właśnie idziesz) to wykonaj tak:
testosteron całkowity + wolny
prolaktyna
estradiol
progesteron
kortyzol
lh + fsh
+usg gruczołów.
+pomiar tkanki tłuszczowej
Najlepiej miej też wyniki podst bad diag - skierowanie da Ci twój lek POZ.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Dokładnie bo nawet jak pójdziesz do endo zleci badania i później będziesz musiał kolejny raz iść w dodatku swoje ponownie odczekać (nawet prywatnie bo trminy zazwyczaj spore)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
nakladki na gorne zeby , czy ktos stosowal?
Następny temat