Witam, mam 22lata i kilka lat temu zauważyłem przerost sutków, dopiero teraz gdy zaczalem mocniej trenowac stalo sie to uciazliwe, poniewaz kazda koszulka ktora choc troche sie na mnie opina uwidatnia ten mankament. Byłem ostatnio u endykrynologa, ktory po badaniu usg stwierdzil, ze nie jest to ginekomastia, oraz ze nie moze byc to lipomastia gdyz mam stosunkowo niski %tkanki tluszczowej. Chciałbym zapytać więc co to może być, czy ktos miał podobny problem i czy mogę coś z tym zrobić, gdyż jest to bardzo widoczne i przeglądając forum mam wrażenie, że u mnie jest to zdecydowanie bardziej widoczne niż u innych osób nawet ze zdiagnozowaną ginekomastią. Czy jest możliwe, że lekarz się pomylił? Diagnoze jaką dostałem to "wrażliwe sutki" i zapewniał, że z wiekiem mi to samo przejdzie, w co watpie gdyz mam to juz od paru dobrych lat i jestem po okresie dojrzewania, dodając do tego mój gen do trądziku jestem niestety przez społeczeństwo posądzany o doping. Na dole załączam zdjęcia, dodam, że wygląd sutków mocno zależy od temperatury, podczas niskiej temperatury/ po kąpieli w zimnej wodzie/ po "zmacaniu" robią się normalne, takie jak na ostatnim zdjęciu.
Zmieniony przez - PilosMleczny w dniu 2022-09-06 02:24:26

Zmieniony przez - PilosMleczny w dniu 2022-09-06 02:24:26