Szukając szczęścia w zwykłych momentach,nie masz czasu pomysleć, nie widzisz chwil piękna.....
...
Napisał(a)
Witam! Tydzien temu zrobilem sobie tatuaz na nodze , i wszystko ladnie i pieknie az do momentu kiedy 2 dni temu nie zaczely mi spadac strupki! Odpadaja same , o tatuaz dbam , smaruje 3 ray dziennie alantanem plus czasami przmywam tak jak zalecil czlowiek w studio ale skora po spadnieciu strupka jest jaka taka jakby zwiotczla, nie naciagnieta i nie wiecz czy to normlane ! A i kolor tatuazu po odpadnieciu strupka jest jaky taki niejednolity!! Czy to normalne ??
7
...
Napisał(a)
Decydując się na tatuaż decydujemy się również na sporą ingerencję w strukturę naszej skóry. Tusz jest wprowadzany za pomocą igły, która rani skórę. Potrzeba zatem czasu, żeby się zagoiła. Bardzo ważne jest, żeby osoba wykonująca tatuaż zadbała o sterylność narzędzi, z których korzysta, czystość w gabinecie i bieżącą dezynfekcję rany. W dobrym gabinecie każdy klient zostanie poinstruowany jak o skórę dbać, ile czasu będzie się goić, czego unikać żeby nie uszkodzić grafiki.
Bezpośrednio po zabiegu tatuaż jest smarowany maścią i owijaną folią. Po kilku godzinach można ją ściągnąć i delikatnie umyć wodą i zwykłym mydłem. Lepiej unikać w okresie gojenia z kolorowych, zapachowych żeli pod prysznic i innych wynalazków. Po umyciu można spryskać octinoseptem i posmarować np. alantanem (czynność należy później powtarzać kilka razy dziennie - skóra będzie nawilżona i szybciej się zregeneruje). Ważne by cały czas pilnować czystości wytatuowanego miejsca, nie dotykać, nie wystawiać na słońce i nie narażać na przemoczenie.
Początkowo można mieć wrażenie, że tusz jest lekko wypukły – łatwo palcem wyczuć kontury na skórze. Gojąc się, naskórek się złuszcza i odpada wraz z resztkami tuszu pozostawiając skórę gładką. To że skóra schodzi jest zupełnie normalne i nie trzeba się obawiać, że coś jest nie tak – nie wolno samodzielnie zrywać naskórka ani wykonywać żadnych peelingów, żeby ten proces przyspieszyć! Pilnujmy jedynie smarowania i higieny. Czas gojenia się tatuażu jest indywidualny, zwykle potrzeba na to kilku tygodni.
W kwestii samego koloru i jego intensywności – dobrze wykonany tatuaż nie będzie zmieniał koloru, nie wyblaknie (chyba, że będzie często wystawiany na promienie słoneczne). Możliwe jedynie są indywidualne predyspozycje skóry do przyjęcia tuszu, choć z reguły jeśli występują jakieś problemy to z kolorowymi tuszami. Można wówczas skonsultować się z tatuatorem czy nie trzeba zrobić poprawki.
Do poczytania:
https://www.sfd.pl/-t222378.html
https://www.sfd.pl/-t633086.html
https://www.sfd.pl/-t124342.html
Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2016-11-07 20:16:15
Bezpośrednio po zabiegu tatuaż jest smarowany maścią i owijaną folią. Po kilku godzinach można ją ściągnąć i delikatnie umyć wodą i zwykłym mydłem. Lepiej unikać w okresie gojenia z kolorowych, zapachowych żeli pod prysznic i innych wynalazków. Po umyciu można spryskać octinoseptem i posmarować np. alantanem (czynność należy później powtarzać kilka razy dziennie - skóra będzie nawilżona i szybciej się zregeneruje). Ważne by cały czas pilnować czystości wytatuowanego miejsca, nie dotykać, nie wystawiać na słońce i nie narażać na przemoczenie.
Początkowo można mieć wrażenie, że tusz jest lekko wypukły – łatwo palcem wyczuć kontury na skórze. Gojąc się, naskórek się złuszcza i odpada wraz z resztkami tuszu pozostawiając skórę gładką. To że skóra schodzi jest zupełnie normalne i nie trzeba się obawiać, że coś jest nie tak – nie wolno samodzielnie zrywać naskórka ani wykonywać żadnych peelingów, żeby ten proces przyspieszyć! Pilnujmy jedynie smarowania i higieny. Czas gojenia się tatuażu jest indywidualny, zwykle potrzeba na to kilku tygodni.
W kwestii samego koloru i jego intensywności – dobrze wykonany tatuaż nie będzie zmieniał koloru, nie wyblaknie (chyba, że będzie często wystawiany na promienie słoneczne). Możliwe jedynie są indywidualne predyspozycje skóry do przyjęcia tuszu, choć z reguły jeśli występują jakieś problemy to z kolorowymi tuszami. Można wówczas skonsultować się z tatuatorem czy nie trzeba zrobić poprawki.
Do poczytania:
https://www.sfd.pl/-t222378.html
https://www.sfd.pl/-t633086.html
https://www.sfd.pl/-t124342.html

Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2016-11-07 20:16:15
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
a wlasnie, dejwidos a jak to jest z bolem przy gojeniu sie?mozna to czegos przyrownac? ja kiedys chcialabym sobie zrobic na karku malutki tatuaz, ale to bardzo odlegle plany, w sumie to zwykla zachcianka

2
...
Napisał(a)
Przy gojeniu nie ma zadbego bolu. A ty Dejwidos smaruj dalej maścia i nic sie nie martw.
A ty czasami nie odrywasz tych strupków:>
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2005-05-06 12:48:26
A ty czasami nie odrywasz tych strupków:>
Zmieniony przez - serekkox w dniu 2005-05-06 12:48:26
2
We ride together We die together. Bad Boys for life
...
Napisał(a)
Dzieki serekkox za nadzieje!
Nioonia pewnei ze nic nei boli jak sie goi! Serekkox ma racje , jak robia tatauaz tez nie ! A co do strupkow to nie odrywam wlasnie , nawet nie dotykam ! To normlane ze tak narazie jest ? Tatuator mowil ze tatuaz goi sie oklo miesiaca , czyli mam liczyc ze bedzie tak jak u kadego idealnie gladki ladny ??

1
Szukając szczęścia w zwykłych momentach,nie masz czasu pomysleć, nie widzisz chwil piękna.....
...
Napisał(a)
i wszystko ladnie i pieknie az do momentu kiedy 2 dni temu nie zaczely mi spadac strupki!
to normalna sprawa - miejsce po wykonaniu tatuażu jest raną -> robią się na nim stroopki, ktoore po pewnym czasie schodzą/odpadają; pamiętaj tylko, by ich nie odrywać (odejdą same) i nawilżać;
kiedy to się stanie, zależy od tempa regeneracji naskoorka/skoory danej osoby
to normalna sprawa - miejsce po wykonaniu tatuażu jest raną -> robią się na nim stroopki, ktoore po pewnym czasie schodzą/odpadają; pamiętaj tylko, by ich nie odrywać (odejdą same) i nawilżać;
kiedy to się stanie, zależy od tempa regeneracji naskoorka/skoory danej osoby
2
28:06:42:12
That is when the world will end.
...
Napisał(a)
Koło mieśiąca?????Jak dobrze oniego zadbasz to nawet w tydzień ci się zagoi.Musisz 3 razy dziennie smarować (ja smarowałem Bepantenem plus)i przed każdym następnym smarowaniem musisz zmyć poprzednio nałożoną warstwę maści wodą z mydłem i delikatnie osuszyć-ja to robiłem przykładając delikatnie papierowe ręczniczki (potem nakładasz znów maść).Umnie strupy schodziły same (przy przemywaniu) po tygodniu-poprostu chodzi oto żeby strupy była cały czas nawilżona i niewyschły (jakby wyschły to mogły by odchodzić z barwnikiem i z dziara była by do poprawy) Co do zmiany koloru to jest to normalne-co do skóry to zczasem też powróci do normalności jak wszystko się już podgoi trochę lepiej.Pamiętaj nieruszaj tych strupków (i jak możesz trzymaj to miejsce nieosłonięte/niezasłaniaj dziary ubraniem)i nieopalaj tego miejsca przez jakieś 6 tygodni potym nawet jak się zagoi.Pozdrawiam (BTW-mógłbyś później wrzucić jakąś fotkę jak to wszystko wyszło)
1
"BÓG (+ JPII)--------------------HONOR-------------------OJCZYZNA"
================SFD FIGHT CLUB===============
"Chciałem by Warszawa była wielka (...) i dziś widzę ją wielką"
...
Napisał(a)
Dzieki Wam za pomoc !! Fotki beda na poczatku przyszlego tygodnia! Trzymcie sogi za pomoc ! Pozdro!
Judka
...
Napisał(a)
no to w takim razie odradzam Ci stanowczo jezeli tak bardzo boisz się bólu ugryzienia komara, i nie zrobisz sobie tatuażu bo boisz się ze cie bedzie bolało hehehehehehe
2
...
Napisał(a)
kloper to chyba naturalne ze sie boje, pewnie bardziej bym sie bala bo psychicznie bym sie na to nastawila niz by to naprawde bolalo ale czemu sie smiejesz z tego co pisze? nie robilam sobie nigdy tatuzu wiec sie pytam i tak na przyszlo PRZESTAN sie wysmiewac z innych bo to zle o tobie swiadczy
pozdro 

2
...
Napisał(a)
skoro tak się obawiasz, to zastanoow się dobrze nad swoją decyzją - zdarzały się przypadki, że mimo iż tattoos nie był skończony, delikwent uciekał spod maszynki ze słowani "to ja dziękooję - tyle jooż wystarczy";
bool jest kwestią indywidualną - zależy nie tylko od miejsca, ale od progu boolowego, jaki dana osoba posiada
bool jest kwestią indywidualną - zależy nie tylko od miejsca, ale od progu boolowego, jaki dana osoba posiada
28:06:42:12
That is when the world will end.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat