Szacuny
1
Napisanych postów
300
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
12010
Witam wszystkich
Chciałbym dowiedzieć się coś o karate Goju Ryu. Słyszałem że stosuje się tam trzymania i jest nastawione bardziej na realia a nie pokazówki w stylu Van dam. Z góry dziękuje
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no i faktycznie nie uczy sie głupot tylko rzeczy które się naprawde moga przydać np. bloki są krótkie a nie "zza ucha"
pozatym jest duzo kolan i łokci i bardzo zwraca sie uwage na utwardzenie żeby byłoczym uderzyc no i na wytrzymałośc żeby dalej stac jak ktos cie uderzy generalnie mogę powiedzieć że treningi są bardzo ciekawe ze wzgledu chociażby na różnorodność technik od twardych typowo karate bloków poprzez miękkie zejścia czy wspomniane już dzwignie czy rzuty do np.treningu pchających dłoni, oprócz tego dużo uzywa sie przyrządów takich jak makiwara czy kongoken
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
szczerze ci powiem że nie nigdy nie trenowałem shotokanu i nie bardzo sie mogę wypowiadać na ten temat ,goju-ryu trenuje o 2.5 roku więc na ten temat juz troche wiem a co do szczecina to chyba jest tam już dojo goju-ryu bodajże na ulicy ku słońcu ale nie pamietam numeru wiem to stąd że byłem tam na seminarium na które przyjeżdzał sensei Leo Lipiński 7 dan jak chcesz dokładniejsze dane to dam ci znać we wtorek bo teraz jestem na urlopie i korzystam z internetu tylko na chwilkę u znajomej tak wiec odezwę się niedługo i dam ci dokładne namiary na razie
Szacuny
1
Napisanych postów
300
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
12010
Tak, zgadza się na Ku Słońcu. Nie uwierzysz skąd wiem. Po rozmowie z Tobą 20 wsiadam sobie w bryke i jade zatankować. Patrze a obok mnie stoi lanos powyklejany reklamami Karate Goju Ryu. Już mam namiary i jutro ide na zajęcia. Jak to nie jest przeznaczenie to ja nie wiem Dzięki za pomoc
Pozdrawiam