Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
30
Witam, mój problem wygląda następująco. Chcę zacząć golić się w miejscach intymnych, ale nigdy tego nie robiłem, a boję się podrażnień itp. Potrzebuję jakiegoś poradnika czy coś (krok po kroku), żebym nie robił tego źle. Na innych stronach nie mogłem znaleźć szczegółowej porady tylko same ogólnikowe wypowiedzi dlatego piszę o tym tutaj. Proszę o jak najdokładniejsze porady. Z tego co czytałem to najlepszą opcją wydaje się golenie, lecz jeśli znasz lepszą to chętnie przeczytam. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Zarost i włosy na naszym ciele często są niechciane przez ich posiadaczy. Z tego też względu trzeba niestety poświęcić co jakiś czas trochę czasu na ich ogolenie, depilowanie lub wyrywanie za pomocą wosku. Coraz częściej jednak niektóre osoby decydują się na usuwanie laserowe, które jest drogie, ale po kilku zabiegach możemy pozbyć się włosów całkowicie.
Niektórzy, najczęściej kobiety golą całe ciało, z wyjątkiem głowy. Ta z kolei dużo częściej golona jest przez mężczyzn.
W sytuacji, gdy zabieramy się pierwszy raz do golenia miejsc intymnych, nie potrzebujemy się specjalnie do tego przygotowywać. Wystarczy nam maszynka do golenia, pianka, woda, ewentualnie nożyczki i spirytus do dezynfekcji. W przypadku bujnego zarostu możemy większą część ogolić nożyczkami. Następnie rozprowadzamy piankę do golenia i golimy maszynką jednorazową, uważając, aby się nie zaciąć. Co jakiś czas należy spłukiwać maszynkę. Na koniec możemy zacięcia, które się pojawiły zdezynfekować spirytusem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Są kremy do depilacji które nakładasz na ciało, a po 10minutach zmywasz zdrapując lekko specjalną szpachelką, efekt spoko. Produkują również specjalne męskie, ja używałem i takiego i zwykłego rumiankowego - efekt taki sam.