Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
24
Więc tak mam pewien problem. Mam 13 lat. Mam pierwsze wąsiki, pojawiły się one tylko po bokach, czyli przy kącikach ust. Czy warto je zgolić ? Są one już widoczne.
Jeżeli warto to możecie dać jakieś rady ?
Zmieniony przez - Mismu w dniu 2012-04-05 14:25:52
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
Witam
Oczywiście, że mozesz zgolić ów "dziewiczy" zarost. Generalnie pierwsze owłosienie pojawiające sie na naszym ciele bądź twarzy nie dodaje nam uroku. Najczęsciej ma delikatna strukturę przypominającą mech. Najlepiej więc to zgolić i czekać aż zarost zacznie nabierać większej gęstości. Ponadto ów meszek po prostu może wyglądać śmiesznie, więc po co go trzymać ?
Jesteś jeszcze bardzo młody, więc prawdopdobnie na dobre zaczniesz dojrzewać za parę lat. Wówczas przekonasz się jak uciązliwe może być golenie się. Dorośli nierzadko muszą robić to codziennie. Do tego dochodzi podrażnienie skóry bądź krosty pojawiające się po goleniu. Niech zatem nie będzie Ci śpieszno do tego okresu. Tym bardziej, że brak zarostu bynajmniej nie musi wpływać na mniejszą atrakcyjnośc czy męskość.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
Skoro je widzisz to są widoczne Jeżeli mocno CI przeszkadzają możesz je zgolić , ale pamiętaj , że jesteś jeszcze młody i w swoim życiu będziesz nie raz narzekał , ze musisz się golić
Szacuny
2851
Napisanych postów
5469
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
81353
Wy się macie fajnie. Ja mam 25 lat i zero zarostu na twarzy. Ciągle liczę, że może już, może w tym roku. Postanowienia noworoczne ... "wypuścić wąsa" i dalej czekam
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
5
Słuchajcie, mam 16 lat i troszke tego wąsa już mam ale nie wiem czy warto kupić jednorazówkę czy od razu kupić sobie elektryczną, która by starczyła na jeszcze dłuuuugi czas.