Witam
Chciałbym się wkońcu dowiedziec jak ma sie sprawa z takim prawdziwym ciemnym kakao.
Patrzac na opakowanie, sprawa kreuje sie świetnie:
Kakao wedel:
wartośc odżywcza: 234 kcal
Białko: 20.40 g
Węglowodany: 15.60g
Tłuszcz: 11.00g
Nigdzie nie moge znalezc odpowednich informacji na ten temat.
Zastanawia mnie czy łaczenie kakaa z bialkiem zwiewrzecym-twarog, mleko, ma jakis sens? czy jest szansa na powstanie bialka pelnowartosciowego? Dodam ze jestem uzaleziony od kakaa i dziennie potrafie wszamac okolo 100gram:D ze 100ml mleka, tabletka słodziku aż ukrece gęsta mase:D
Wegli tez nie duzo:D A wiemy ze jest bogate w magnez, polifenole i swietnie poprawia nastrój.
Druga rzecz to kakao Wawel. Posiada ono aż 448kcal w 100g. Prawie dwukrotnie wiecej... jakim cudem, skoro to również kakao naturalne, niedosładzane i odtłuszczone?
Kakao wawel:
bialko: 21g
weglowodany: aż 53gramy??? Jakim prawem?
tłuszcz: 10g
Chciałbym się wkońcu dowiedziec jak ma sie sprawa z takim prawdziwym ciemnym kakao.
Patrzac na opakowanie, sprawa kreuje sie świetnie:
Kakao wedel:
wartośc odżywcza: 234 kcal
Białko: 20.40 g
Węglowodany: 15.60g
Tłuszcz: 11.00g
Nigdzie nie moge znalezc odpowednich informacji na ten temat.
Zastanawia mnie czy łaczenie kakaa z bialkiem zwiewrzecym-twarog, mleko, ma jakis sens? czy jest szansa na powstanie bialka pelnowartosciowego? Dodam ze jestem uzaleziony od kakaa i dziennie potrafie wszamac okolo 100gram:D ze 100ml mleka, tabletka słodziku aż ukrece gęsta mase:D
Wegli tez nie duzo:D A wiemy ze jest bogate w magnez, polifenole i swietnie poprawia nastrój.
Druga rzecz to kakao Wawel. Posiada ono aż 448kcal w 100g. Prawie dwukrotnie wiecej... jakim cudem, skoro to również kakao naturalne, niedosładzane i odtłuszczone?
Kakao wawel:
bialko: 21g
weglowodany: aż 53gramy??? Jakim prawem?
tłuszcz: 10g