Było już o tym powiedziane w kilku tematach ale chciałbym wiedzieć coś więcej i dokładniej.
Ile laktozy traci mleko po przegotowaniu? Mówię oczywiście o przegotowaniu całkowitym czyli do rośnięcia. Mam nikczemny plan zastosowania go w lowcarbie bo lubię mleko jak cholera a na węgle trzeba uważać.
Ile gram węgli zostaje w mleku po przegotowaniu? Oczywiście pozostałe wartości odżywcze się nie zmieniają prawda?(więc jak wypije się litr mleka to trochę tego białka jest
)
Ile laktozy traci mleko po przegotowaniu? Mówię oczywiście o przegotowaniu całkowitym czyli do rośnięcia. Mam nikczemny plan zastosowania go w lowcarbie bo lubię mleko jak cholera a na węgle trzeba uważać.
Ile gram węgli zostaje w mleku po przegotowaniu? Oczywiście pozostałe wartości odżywcze się nie zmieniają prawda?(więc jak wypije się litr mleka to trochę tego białka jest
