Szacuny
2
Napisanych postów
89
Wiek
39 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
16041
Kupilem sobie garnek do gotowania na parze z nadzieja ze nie bedą uciekaly cenne mineraly z warzyw, a tu jednak woda sie zabarwila czyli coś ucieka. Jest jakis sposob zeby w 100% miec ugotowane warzywo z minerałami?
Zmieniony przez - nnnn2 w dniu 2020-02-03 13:40:55
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Wiek
33 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
biorąc się za obróbkę termiczną warzyw trzeba liczyć się z tym, że zawsze dojdzie do pewnych strat witamin i minerałów, musielibyśmy jeść wszystko surowe, choć niektóre rośliny oddają co mają najlepsze dopiero po obróbce termicznej np. pomidory, gotowanie na parze jesy chyba najbardziej bezpieczną obróbką termiczną dla warzywwięc nie ma co przesadzać, że trochę koloru Ci uciekło, chyba że hermetyczne zapakowanie i obróbka w niskiej temperaturze byłoby lepsze, ale wydaje mi się, że to już szkoda zachodu bo wyniki jakie osiągniemy nie będą współmierne do wysiłku w to włożonego
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Wiek
40 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Warzywa to woda, więc muszą ją puścić. Ale jak myślisz ze z wodą je tracisz to w błędzie jesteś, coś pewnie stracisz, a kolejna sprawa to obróbka termiczna, sama temperatura już wystarczy by doszło do strat.
Po twoich tematach stwierdzam że chcesz być "fit świrem" wszystko zdrowo itp. Za bardzo się w głupoty zagłębiasz.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
2
Napisanych postów
89
Wiek
39 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
16041
Jestem od niedawna na forum i napisalem kilka tematow to co sie nazbieralo w mojej glowie ale zeby świr to przesada :) Pewnie jeszcze zadam kilka pytan. Dzieki za odpowiedzi