PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
jak kolega wyżej wspomniał, wszystko ważysz i obliczasz PRZED obróbką termiczną
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
Ogólnie mięsa podczas obróbki tracą na wadze, poprzez straty tłuszczu i wody ale białka nie tracisz. np ten przykład piersi z kurczaka wrzucając 100 g po obróbce otrzymujesz ok 70 g ale te 70g ma nadal tyle samo białka co 100g surowego.
Z ryżami makaronami, kaszami jest na odwrót one wchłaniają wodę, np woreczek ryzu 100g po ugotowaniu będzie wazył ok 250g ale to nadal jest 100g ryżu i 150g bezkalorycznej wody, by nie przyszło Ci robić w ten sposób że bierzesz 100g ryżu gotujesz go i wpisujesz potem że zjadłeś 250g ryżu.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Moderator działu Odżywianie
proponuję przeprowadzić "test". Zważ kurczaka, ugotuj i zważ po ugotowaniu. Za pomocą proporcji obliczysz ile jest gramów białka w 100g ugotowanego kurczaka

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]