Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348498
Witam
Najczęściej grill kojarzony jest z latem i ładną pogodą. Ale prawdą jest, iż grilować można o każdej porze roku i w każdych warunkach atmosferycznych. Tutaj z pomocą przychodzą nam grille elektryczne, których jest szeroka gama na rynku. Nie dają one takiego samego smaku potraw jak tradycyjne grille jednak można ich używać o każdej porze roku, nawet w domu, co niewątpliwie jest ich ogromną zaletą.
W sprzedaży wyróżnia się kilka podstawowych grup grillów, jednym z nich jest grill tradycyjny z rusztem. Zbudowany jest on z grzałki, nad którą zamontowany jest metalowy ruszt. Można przygotować na nim kilka potraw jednocześnie ze wzgledu na duży rozmiar. Minusem jednak jest to, iż tłuszcz z pożywienia kapie bezpośrednio na grzałkę co utrudnia czyszczenie. Istnieje również tradycyjny grill z płytą teflonową zamiast rusztu. Wówczas tłuszcz skrapla się do specjalnych rysienek lub podstawionego naczynia. Dzięki temu łatwiej jest zachować czystość tego urządzenia.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Mam grill i kombiwar. Ten drugi mimo, że zajmuje więcej miejsca to jest lepszym urządzeniem, więc polecam zakup kombiwaru. Do 150zł spokojnie się zmieścisz.
Szacuny
2
Napisanych postów
103
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
28314
dzieki domer pomysle o tym kombiwarze, na dniach jednak chce kupic ten grill, jest tego duzo i nie wiem co wybrac, czy zamykany czy z pokrywa czy wogole bez pokrywy itp
Szacuny
0
Napisanych postów
69
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
225
Domer, a co to jest kombinowar? Uświadom człowieka
Ja mam grill elektryczny z pokrywą (patrz zdjęcie) i jest GIT! Chociaż zamykany też pewnie jest spoko. Kup grilla z przedziałką na spływający tłuszcz, żeby się jedzenie grillowało, a nie smażyło.
Panowie, a sezon na tradycyjny grill u Was już skończony? U mnie w to lato cienko z tym było - mało czasu. Myślałem, że nadrobię właśnie we wrześniu, ale pogoda mi nie daje