Witam, mam kilka pytań dotyczących gryfów i zacisków do nich: 1. Jakie jest najlepszy gryf do hantla? Gwintowany czy nie gwintowany? Jeśli nie gwintowany to jaki zacisk? Motylkowy, sprężynowy czy ten z śrubką? 2. Jeśli mam gwintowaną hantle to mogę użyć zacisku motylkowego, sprężynowego i tego z śrubką? 3. Zakładając, że chcę np. chcę wziąć 50 kg na hantlu do uchwytu młotkowego to czy zacisk motylkowy, sprężynowy lub ten z śrubką wytrzyma taki ciężar? Z góry dzięki za odpowiedź :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Rzecz gustu, ja bym Ci polecił gwintowane. Z zacisków tylko metalowy dokręcany, żadnych plastików. A na gwintowany gryf nie założysz zacisku.
...
Napisał(a)
Na gwintowany założy zacisk ale czy to będzie stabilne i bezpieczne, raczej nie. Wyjasnij mi zacisk motylkowy i na śrubkę. A najlepiej daj zdjęcie jak to wygląda wg Ciebie
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-08-21 10:33:53
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-08-21 10:33:53
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
To miałem na myśli, nie spełni rezultatu taki zacisk. Z tym na śrubke chodziło mu chyba o ten dokręcany na imbus..
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
I gwint na kluczyk się szybko wyrabia. Te co pokazałeś, chyba jedyne godne polecenia.
...
Napisał(a)
Każdy zacisk śrubowy na gryfie posiada wycięcie którego brak jest na gwintowanym i powierzchnia musi być płaska, no chyba ze będziesz miał mniejszą śrubę i trafisz między wint, poza tym jak się kupuje gładki gryf się używa zacisków do takiego gryfu, kupujesz gwintowany zakładaj gwintowane zaciski. BHP podstawa.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!