Składniki:
- około 1kg wołowiny
- 2-3 papryki
- 2 średnie cebule
- kilka dużych ogórków konserwowych
- przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa fix do gulaszu)
Przygotowanie:
1. Wołowinę pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem (3-4 łyżki stołowe). Następnie dolać około 1.5 szklanki gorącej wody i dusić pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie ( około 1.5-2h).
2. Gdy już mięso będzie miękkie dodać przyprawy i dusić kilka minut.
3. Następnie wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kilka minut.
4. Na koniec sos zagęścić łyżką mąki pszennej wymieszanej z zimną wodą.
Podawać z czym kto lubi, wg mnie najlepiej smakuje z makaronem.
Makro dla samego gulaszu:
B 270 W 53 T 196
Smacznego!



