Hej. Cztery lata temu wykryto u mnie guza przysadki mózgowej wielkości 3 na 4 milimetry. Przez te 4 lata guz urósł do 5mm. We wrześniu bylem w szpitalu na badaniu hormonow. Poziom prolaktyny na czczo w bardzo spokojnych szpitalnych warunkach mam 23.82 ng/ml. Po podaniu metokroplamidu mam 120'-73 i 60'-47,82. w Poziom chormonow wzrostu te mam podniesiony pomimo ze nigdy nie bylem na silowni i nigdy nie bylem kulturysta.
Powiedziano ze gruczolak jest nieczynny, a norma ponoc dla prolaktyny jest poniżej 15ng/ml.
Nie dano mi żadnych leków na zbicie tej prolaktyny. Temat tak jakby zignorowano. Bo kto bedzie sie interesowal prolaktyna ktora wynosi 1,5 ponad normę.
Kazali tylko robic rutynowe badania raz na pol roku, a przeciez guz ciągle rosnie. Nie mam zamiaru obudzić sie za pare lat z jakas choroba i guzem centymetrowym. Puki jest mały mozna cos z tym robic. Jak bylem prywatnie to endokrynolog zignorował mnie i tez nie przepisał żadnych leków.
Jest tu moze jakis lekarz co stosuje chormony i wie jak nie rozwalic sobie calego systemu chormonalnego? Ktory przepisze mi odpowiednie leki np dopaminowe i nie bedzie sie tego bal?
Jestem strasznie nerwowy, nie radze sobie z problemami dnia codziennego.
Po kazdym dniu pracy czuje sie wykonczony psychicznie pomimo ze nikt nie
Zmieniony przez - Chronic121 w dniu 2021-10-04 09:45:23
Zmieniony przez - Chronic121 w dniu 2021-10-04 10:06:06
Powiedziano ze gruczolak jest nieczynny, a norma ponoc dla prolaktyny jest poniżej 15ng/ml.
Nie dano mi żadnych leków na zbicie tej prolaktyny. Temat tak jakby zignorowano. Bo kto bedzie sie interesowal prolaktyna ktora wynosi 1,5 ponad normę.
Kazali tylko robic rutynowe badania raz na pol roku, a przeciez guz ciągle rosnie. Nie mam zamiaru obudzić sie za pare lat z jakas choroba i guzem centymetrowym. Puki jest mały mozna cos z tym robic. Jak bylem prywatnie to endokrynolog zignorował mnie i tez nie przepisał żadnych leków.
Jest tu moze jakis lekarz co stosuje chormony i wie jak nie rozwalic sobie calego systemu chormonalnego? Ktory przepisze mi odpowiednie leki np dopaminowe i nie bedzie sie tego bal?
Jestem strasznie nerwowy, nie radze sobie z problemami dnia codziennego.
Po kazdym dniu pracy czuje sie wykonczony psychicznie pomimo ze nikt nie
Zmieniony przez - Chronic121 w dniu 2021-10-04 09:45:23
Zmieniony przez - Chronic121 w dniu 2021-10-04 10:06:06