Szacuny
4
Napisanych postów
419
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3094
Witam!! jakis tydzien temu na nadkarstku a dokladnie na jego zgieciu (górnej czesciu prawie przedramie) z lewej strony prawej reki zrobila mi sie taka kulka jakby guzek :/ hmm nigdy nie rozgrzewalem nadgarstkow a ostanio ciwczylem z ciezszymi ciezarami niz zwykle czy to moze byc powod???
Bardzo prosze o powazne potraktowanie tego posta i udzielenie mi rady co mam zrobic :/ czy moge dalej cwiczyc jak sie tego pozbyc ???
Szacuny
25
Napisanych postów
7488
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
39705
Cos nowego w tym temacie , dzis zauwazylem ze pojawila mi sie podobna narosl.. to prawda ze ost zaczalem cwiczyc na wiekszych ciezarach moze to i powod , macie jakis pomysl na to ?
myslicie ze jak zaczne teraz mies kuracje na joint therapy to cos pomoze ?
My name is Daniel Lugo and I believe in fitness. ' ;))
Szacuny
7
Napisanych postów
158
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9250
Witam serdecznie nie masz się czym marwić też to miałem i samo zeszło. Teraz znowu mi się zrobiło (na górnej części lewego nadgarstka). Zobacz to i powiedz czy tak to wygląda: http://www.emedicinehealth.com/images/4453/4453-4463-5247-11781.jpg Jeśli jest jeszcze małe to możesz to poprostu "rozbić", fachowa nazwa tego czegoś to GANGLION. Jeśli jest już duże to albo możesz czekać aż samo przejdzie (niekoniecznie), albo usunąć to operacyjnie.
Szacuny
4
Napisanych postów
419
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3094
No hej!!!dzieki za szybko odpowiedz, to chyba to samo w tej samej czesci....moje jest zdecydowanie mniejsze takie samo jak kosta obok :)hmm nie mam czego sie martwic??moge dalej cwiczyc nie chce aby bylo wieksze... jak moge to rozbic???i jak szybko to zejdzie pozdrawiam !!
Szacuny
7
Napisanych postów
158
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
9250
Moje też jest zdecydowanie mniejsze niż na zdjęciu :) A żeby rozbić musisz czymś stuknąć poprostu, albo mocno nacisnąć, ja osobiście jeszcze nie rozbijałem czkam i mam nadzieję że samo przejdzie tak jak poprzednie. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam
Szacuny
4
Napisanych postów
419
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3094
sarnat dzieki hehehe nie bylo to takie staraszne jak myslalem, udezylem tym raz o biurko :] zaczelem masowac i dzisiaj juz nie mam, heh bardzo bardzo dziwne... jeszcze raz dzieki za pomoc
Szacuny
4
Napisanych postów
55
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3462
To jest taki wlukniak... trzeba normalnie palcem rozmasowac i zejdzie. Mialem cos takiego to masowalem to kciukiem droogiej reki i po 1tyg zeszlo ladnie. Pozdrawiam
Szacuny
1
Napisanych postów
9
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
297
Chciałam dodac że inna nazwa tego guza to torbiel galaretowata (tez mam cos takiego) Przyczyna powstania jest jest wysiłek który powoduje zbieranie sie mazi stawowej. Można to usunąc chirurgicznie ale wystepuje ryzyko nawrotu (na takiej zasadze jak np. woda w kolanie). To w niczym nie przeszkadza. Jednak w przypadku mrowienia rąk, sinienia czy tez ciagłego uczucia zimna nalezy to usunąć, gdyz dochodzi wtedy do ucisku nerwów i żył. Rozbicie to tez dobry pomysł ale słyszałam że to jest bardzo bolesne:)
Szacuny
4
Napisanych postów
55
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3462
Moze byc bolesne.. dlatego proponuje nieinwazyjne ugniatanie. Serio.. po ok. tyg, moze 2 przejdzie calkiem.. wystarczy po pare minut pare razy dziennie...
Szacuny
8
Napisanych postów
233
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6333
mi też sie k******* zrobiło
wczesniej mialelem ale w innym miejscu
jest jeszcze dosyc male co z tym zrobic ?
zcisnac moze czkeac az przejdzie ?
do lekarza sraka isc bo czytalem ze ktos tam poszedl to niepotrzebnie reke w gips zapakowali