Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Guzek na piszczeli

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 414

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 25 lat Na forum 174 dni Przeczytanych tematów 26
Cześć, przychodzę z nurtującym mnie pytaniem. Około półtora tygodnia temu zauważyłem na piszczelu guzka, jest bardzo twardy. Pod bardzo mocnym naciskiem zmienia kształt, nie jest przyczepiony do kości według mnie.

Trenuje muaythai ale nie przypominam sobie żebym w tym miejscu miał uraz, ale tego nie wykluczam. No i stąd moje pytanie do trenujących sporty walki, macie/mieliście też takie guzki w okolicach piszczeli? Guzek jest wielkości groszku. W badaniu USG jest hipoechogeniczny i ma nieregularny kształt, ortopeda powiedział że raczej urazowy ale trzeba obserwować i po tych słowach zacząłem obawiać się że to jakiś mięsak
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Jeśli jest opcja że doszło do urazu mechanicznego (trening) to raczej j/lek ocenił po bad usg. Pewnie zalecił coś otc także przesmaruj doraźnie i obserwuj, pewnie zacznie się zmniejszać. Póki co oszczędzaj tą nogę/obszar żeby nie pogłębiać.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Osobiście trenując sporty walki, w tym głównie parter, ale również trochę stójki, miałem już kilka razy tego typu urazy. Zawsze jednak było to odczuwalne na treningu. Między innymi po trafieniu piszczelem w łokieć (pechowo zawsze wtedy, gdy nie założyłem ochraniacza na piszczel). Bywało również w sytuacji, gdy doszło do mocnego szarpnięcia nogą o nogę, zrywając chwyty, oraz w sytuacji przedramienia uderzając nim i przecierając jednocześnie o matę. Było to odczuwalne w postaci silnego pieczenia i zanikało po kilku dniach, czasami kilku miesiącach.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Artroskopia barku - specjalisci

Następny temat

Wzrost - porady

Spalanie
Polecane artykuły