Szacuny
6
Napisanych postów
1136
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8078
Witam.
Co waszym zdaniem jest skuteczniejsze Hiit czy Tabata ?Może ktoś stosował jedno i drugie.Lub ma swoje zdanie na ten temat.Piszcie swoje opinie lub przemyślenia.
ps.sorry jeśli nie ten dział.nie wiedzialem gdzie zacząć watek.
Szacuny
21
Napisanych postów
1650
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10367
Tabata na pewno nie jest dla poczatkujacych i nawet nei dla srednio zaawansowanych.
Jaki masz staz,jakie cele? Wypelnij ankiete.
Ale odpowiadajac na pytanie HIIT jest duzo klagodniejszy niz TABATA. Po Tabacie mozna duzo latwiej zejsc.
Szacuny
11
Napisanych postów
625
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8869
Najskuteczniejsza jest tabata ale trzeba miec do tego jaja zeby zrobic to jak trzeba.
Na pewno to cwiczenie nie jest dla poczatkujacych i zaawansowanych bez formy nawet, j/w
Szacuny
6
Napisanych postów
1136
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8078
pytanie czysto teoretyczne.jestem ciekaw opinii forumowiczów.ja mam swój trening ustalony i jego sie trzymam.kręce 2x w tygodniu HIIT-a + raz w tygodniu aeroby 60-70 minut.do tego oczywiście 3 treningi siłowe przy planie fbw.chętnie spróbuje tabaty z ciekawości.nie na dłuższa mete ale jednorazowo.
Szacuny
21
Napisanych postów
1650
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10367
Polecam:
Solidne cwiczenie do TABATY.
Ew mozna tez burpees.
Cwiczenie:
przed TABATA dobra rozgrzewka.
20 sekund wykonujemy maksymalna ilosc poprawnych powtorzen i 10 sek odpoczynek w bezruchu stojac.
8 cykli po 30s, w sumie az 4 minuty.
Nie zbyt obfity posilek na co najmniej 1,5h przed TABATA.
Powodzenia
Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2011-04-26 19:06:05
Szacuny
6
Napisanych postów
1136
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8078
dzięki spróbuje.może przypadnie mi do gustu.jak puszcze pawia to znaczy że jest okey :D czyli ogólnie tabata lepiej nakręca metabolizm ? to lepsza opcja na spalanie fatu podczas redukcji ?