Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

HMB - OPINIE

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 131645

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 290 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 794
Witam. Czy jest wśród Was choć jedna osoba, której hmb słuzy? Słyszałem o tym wiele negatywnych opinii. Jednak sam brałem wiele spalaczy jak cla czy karnityna, jak również efedryna (z tussi), clenbuterol, thermal i wszystko to totalny shiy działało ledwo lub wcale jednak na tle tego wszystkiego hmb jak brałem kiedyś to pamiętam zadziałało najlepiej.

Czy ktoś miał podobnie. Wszystko to albo nie działa wcale, albo podnosi tylko potliwosc i temp. a to hmb tak zauważałem za każdym treningiem jak ten fet zagęszcza. Chce spalić troche obwód w pasie mam 87cm w tej chwili a za niedługo zaczynam cykl więc wiadomo.... Co na ten temat myślicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1431 Napisanych postów 15979 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 230563
1. Co to jest HMB
2. Zalety stosowania HMB
3. Dla kogo jest przeznaczone
4. Dawkowanie

Suplement HMB (beta-hydroksy-beta-metylomaślan) to kwas tłuszczowy o krótkim łańcuchu, który wytwarzany jest z leucyny, jednego z aminokwasów rozgałęzionych BCAA. HMB powstaje w skutek procesu zwanego proteolizą, prowadzącego do rozpadu protein.

Jakie są zalety stosowania HMB?

- zmniejszenie katabolizmu mięśniowego
- zwiększenie wytrzymałości i siły mięśniowej
- wspomaganie spalania tkanki tłuszczowej
- wspomaganie rozwoju tkanki mięśniowej
- przyspieszenie regeneracji mięśni

Dla kogo jest przeznaczone HMB?

Głównie dla sportowców, ale najlepiej dla osób początkujących i tych, które wracają po przerwie do treningów. Wtedy właśnie działanie suplementu jest najbardziej odczuwalne w działaniu. Oczywiście większy wzrost masy mięśniowej i szybsze efekty redukcyjne to może być spowodowane podjęciem jakiejkolwiek formy ruchu czy diety. Kolejna kwestia jest taka, że metabolizm osób zaawansowanych jest na tyle szybszy, że samodzielnie jest w stanie sobie poradzić by uzyskać podobny efekt.

Dawkowanie

Zalecane dawkowanie to 2-3 gramy suplementu na dobę, najlepiej podzielone na 3 dawki. Korzystne działanie suplementu najbardziej odczuwalne jest po ok. 12 tygodniach, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Do poczytania:
https://www.sfd.pl/HMB__jak_i_czy_działa_-t117011.html
https://www.sfd.pl/BCAA_co_to_-t127762.html

Zmieniony przez - eveline w dniu 2016-12-25 17:02:09

Zmieniony przez - eveline w dniu 2016-12-25 17:02:22
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1210 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19125
na mnie nie dzialalo wcale (szkoda mi bylo kasy zeby "sprawdzac" przez dluzszy czas i po ponad miesiacu odstawilem)
2

"życie idioty to nie bułka z masłem"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A nie czułeś większej pompy, wydolności, siły? Bo ja ewidentnie czułem. Miałem firmy olimp.
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
HMB lepsze niz Tussi na spalanie??? nie no - kozak jestes. na mnie HMB nie dzialalo kompletnie
5
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1210 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19125
poza pustka w portfelu nic godnego uwagi nie poczulem
jestes na redukcji??masz diete z ujemnym bilansem kalorycznym?? to ciekawe, ze termogeniki przyniosly tak mizerne efekty
2

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ale z kolei ja sie dziwie Wam, bo jesteście którymiś osobami z kolei , co mówia że hmb na nich nie działało wcale, jakimś cudem na mnie działało....

to ja juz nie wiem czy oni teraz to hmb podrabiają czy jak...? bo ja to brałem chyba z 4 lata temu z olimpu jak jeszcze było 0 100% droższe niż teraz

Zmieniony przez - arnold5551 w dniu 2007-10-19 19:53:27
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ja rowniez jadlem toto ponad 3 lata temu
2

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no to ja już nie wiem może to kwestia orgnizmu? a jadłeś z olimpa?

bo myślałem że może teraz jakieś wy***ki robia i dlatego nie działa a le skoro Ty jadłeś też 3 lata temu...

nie ma ani 1 osoby co to zachwala?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 248 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3160
Witam
Proponuję nie brać wszystkiego serio co producenci na etykietach suplementów piszą.
„2kg w tydzień” itd.
Arnold5551 suplementy rzeczywiście działają. Jedne lepiej inne gorzej. Może nie wszystkie są warte swojej ceny. Nie wszystkie też warto używać w danym okresie treningowym. Suple zdecydowanie ułatwiają nam treningi, zapobiegają nadmiernemu wyeksploatowaniu organizmu itd.
Problem poważny robi się wtedy kiedy suplementy stają sie naszą bazą – jedzenie oraz trening schodzi na dalszy plan. Wtedy faktycznie suplementy nie działają.
Co do HMB – niestety rozczarowało troszkę sportowców, co nie znaczy, że nie jest to wartościowy suplement. (w pewnych okresach warty uwagi). Problemem jest jednak jego cena i dawki jakie są zdecydowanie efektywne.

Pozdrawiam

Piotr Folęga
Kulturystyka.pl
3

Pozdrawiam

Piotr Folęga
kULTURYSTYKA.PL

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
tak arnold mialem z olimpu
z reszta Pinter wszytsko dokladnie opisal, jak dla mnie ten suplement jest nieekonomiczny
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 685
panowie jesli ktos mowi ze HMB nie działa to nie ma pojecia o czym mowi
nie jest to co prawda kreatyna ktora daje niemalze natychmiastowe efekty ale przy odpowiedniej diecie działa cuda

powiem tak wszystko co pisza na temat tego supla jest prawdziwe a nawet wiecej !!!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gainer & glutamina

Następny temat

Kreatyna-HMB

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły