Szacuny
0
Napisanych postów
82
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
720
Siema, nie wiem czy trafilem w odpowiedni dzial, chcialbym dowiedziec sie opinii od ludzi co testowali juz haki treningowe, mam problem przy robieniu martwego duzym ciezarem wina slabych przedramion i uscisk dlni nie wytrzymuje ciezaru i gdyby nie to kilka powtorzen wiecej bym zrobil.
I tu jest pytania czy te haki pomoga dluzej utrzymac gryf? I czy same paski treningowe wystarcza? Zastanawiam sie co wybrac
pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7753
robie do ok 160 bez paskow nachwytem pozniej przechwyt lub gdy nie moge uzywac magnezji to nachwyt w paskach. ogolnie paski bardzo oslabiaja uchwyt. najlepsze cwiczenia to wiszenie z lina przeciagnieta przez drazek
z 4-5 seri po max starczy.
Szacuny
1
Napisanych postów
191
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1292
no na pewno pomoże Ci zrobić dodatkowe powtórzenia, ja używam haków. Jeśli nie masz rękawiczek możesz sobie narobić np. odcisków podczas złego chwytu, w hakach nie fałduje skóra tak mocno, bo ciężar trzyma się jakby na nadgarstku.
Szacuny
4
Napisanych postów
111
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3559
żeby polepszyć sobie uścisk dłoni jest parę dobrych ćwiczeń, np. wiszenie na drążku, mi pomogło w expresowym tempie, wskakujesz na drążek i wisisz tak długo ile masz siły w rękach ;)
Szacuny
59
Napisanych postów
3408
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30270
A ile kg na sztandze masz i Ci puszcza, warto popracować nad siłą chwytu. Przy hakach praktycznie cały ciężar wisi na nich i na nadgarstkach nie czuć tego tak mocno jak mają dobre gumy, za to przy samych taśmach(paskach) bardziej czujesz ciężar w dłoni ale też mocniej ściskają nadgarstki.
Gdy wyjmiesz zawleczkę, granat przestaje być twoim przyjacielem...
Szacuny
0
Napisanych postów
82
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
720
Na ostatnia serie mialem 120kg i zrobilem 8x tylko dlatego ze dlonie juz puszczaly, a zrobilbym wiecej :) zamowilem haki zobaczymy roznice i dam znac jak dzialaja za tydzien ;)
Szacuny
59
Napisanych postów
3408
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30270
To już ładny wynik mi też gdzieś przy tej wadze już chwyt puszcza :/ ja cisnę na taśmach, ale jak pisałem to niewielka różnica bo miałem możliwość potrenować z hakami :)
Gdy wyjmiesz zawleczkę, granat przestaje być twoim przyjacielem...
Szacuny
29
Napisanych postów
7497
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
122808
Bardzo fajne są ściskacze nadgarstka z ustawianym obciążeniem. Polecam te z przekładką 20-40kg(koszt koło 30-40zł zależy jaka firma). Moźna też indywidualnie zamówić z naciągiem do 150kg, ale nie polecam, bo nie wiemy z jaką siłą ścisku masz do czynienia. I jeszcze jedno fajne ćwiczenie do zrobienia w domu: większośc posiada(ja np.:D) młotek do wbijania gwoździ o dość sporej masie tj. okolice 10kg: łapiesz go w łapę i "wbijasz gwóźdź" z powietrza - tylko że pracuje sam nadgarstek. Można robić w pomocą podparcia to ćwiczenie. Dobty jest też martwy ciąg, ale ciężąr łapany nachwytem i opuszczasz sztangę jedynie do linii kolan, po czym podciągasz do góry.
"Ty mi tu chłopczyku nie rób reklamy, bo w marketingu nie siedzisz tak głęboko jak w mięśniach"