Szacuny
0
Napisanych postów
143
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1301
Witam, mam kilka pytań, otóż mam zamiar sobie zacząć trenować w domu, przejrzałem kilkanaście tematów n.t. domowych siłowni, ale nie znalazłem jakichś konkretnych odpowiedzi na to co mnie zastanawia, do rzeczy. Gdzie najbardziej opłacalnie kupować hantle? Jak się prezentują koszta 'samoróbek' ( wizyta na złomie + pręty + wycinka u tokarza) Hantle butamiczne warto to kupować?
Bo jak się naczytałem w innych tematach po ile to ludzie kupowali takie rzeczy to delikatnie mówiąc byłem w szoku, na stronach firm ze sprzętem, koszt jednego 10kg hantla z wysyłką to 100zł.
Z góry dzięki za pomoc.
pzdr
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
681
Wziął bym te 2 bo mają więcej obciążenia. Te hantle są okej, bo raczej po 100 kg na jednej nie będziesz dźwigał to ci starczą, na bardzo długo, można powiedzieć że na zawsze
Szacuny
4
Napisanych postów
18013
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
267031
Bawienie się w robienie własnych hantli ma sens jak masz dostęp do maszyn. Jeśli do kogoś pójdziesz to tu musisz dać flaszkę, tu flaszkę i cena wzrośnie Te hantle z tworzywa sztucznego nie mają sensu. Po pierwsze zajmują dużo miejsca na gryfie, po drugie są mało wytrzymałe.
Najlepiej sobie samemu coś złożyć 2 pary gryfików i trochę złomu i można poćwiczyć coś http://www.ecentrum.kelton.pl/podkategoria.php/1/7 http://www.ecentrum.kelton.pl/podkategoria.php/1/8 Pzdr.
"Wpadłeś kibicować, czy może na randkę w ciemno/albo dopingujesz albo nie wpadaj z panienką/masz ją, ja wiem to, prawie jak Lech fajna/pamiętaj, że Kocioł, to nie park ani kawiarnia”
Znów ten sam banał: sterydy, kaftan, ojej...
Tylko dlatego, że macham sztangą, ty się machnij joy'em.
Szacuny
2
Napisanych postów
664
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7010
Mortristan w cenie hantli głowną role odgrywa wysyłka bo to na niej najwięcej kroją ludzi. hantle to nie tanie rzeczy, oczywiście możesz kupić tani shit z betonu ale to już jak kto lubi. ja osobiście jak bym miał kupować to bym kupił skręcane gryfy i talerze żeliwne ale o szerokości średnicy 28mm bo wtedy na sztabge będą pasować więc te z @ linku co podałem są fajne.
Szacuny
2
Napisanych postów
258
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1985
Kiedyś tma kupiłem 10kg za 40 z groszem, 60 z gorszem wyszła przesyłka(kurier mało ducha nie wyzionął wnosząc xD ) teraz takie ładne 10 za 60 można kupić...a w sklepach typu leclerc w promocyjnej cenie jest teraz za 74...Nie rozumiem tych różnic cenowych ale ok jak kto woli.
Ale do tematu: Widziałem na allegro bardzo tanie , właśnie 3 - 3,5 za kilo. Trzeba dobrze poszukać tylko :)
Wracając do offtopu...We Wro w leclercu mają 10kg za 74...A zestaw 2 gryfki (takie małe gryfy nieopierzone i jeszcze latać nie potrafią) + 2x 7,5kg za fajna cenę 144zł...nie wiem czy ta dopłata za plastikową walizkę która pewnie sie rozsypie w transporcie czy za to że na dziale fajne dupy pracują? A już nie mówię nic o cenach normalnego obciążenia...czytaj krążek 10kg...to jest złodziejstwo prawie jak w polityce.
Allegro i tyle. O i jeszcze przypomniało m isę że we wro na czajkowskiego o ile dobrze pamiętam są 2x10kg do sprzedania za 100..fakt, to nei to samo co 3,5 za kg ale i tak lepiej niż te ceny co ostatnio widuję.