Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
544
Witam wszystkich.
Ostatnio rozmawialem z gosciem z pracy i kopara mi opadala jak mi powiedzial ze jego zona prowadzi sklep i placi haracz.Powiedzcie mi czy istnieje jeszcze cos takiego w polsce jak haracze ze sklepow,knajp bo cos mi sie nie chce w to wierzyc.
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
544
A gdzie mialbym zapytac.Chyba tutej zaglada najwiecej mundurowych,ochraniarzy ktorzy moga cos o tym wiedziec.Jezeli nieodpowiedni dzial to prosze wykasowac.
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36022
A dlaczego cos takiego jak haracz ma nie istniec? Istnieje i to nie mniejszy niz kiedys, to juz moze nie lata 90te ale artykuly z gazet "dla prawdziwych facetów" ze niby Polskich bandytów i gangi rozbito to bajki. To wszystko jest nadal prowadzone przez tych samych ludzi, ale zeszlo bardzo to podziemia z racji tego co sie teraz w panstwie dzieje. Powiem nawet wiecej, w Polsce teraz kryminał kwitnie na nowo i to ten z najwyższej ligi.
Szacuny
4
Napisanych postów
262
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6426
Problem jest moim zdaniem zbyt złożony żeby szukać odpowiedzi na forum internetowym.
Wszystko zależy od sytuacji. Na jednych "d****i" wystarczy samo postraszenie policją, drudzy za taki tekst spalą lokal i obiją właściciela. Tu nie ma żadnych reguł. Jeżeli w Twoim przypadku wiesz, że są to jedynie "osiedlowi" zadymiarze (mało prawdopodobne) to razem z innymi sklepikarzami można coś osiągnąć w wymiarze sprawiedliwości. Jeżeli jest to "ekipa" grubszego kalibru to chyba nie warto pakować się w problemy.
Szacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
haracze istnieją,choc mało sie o tym mówi.Co do rozwiazania problemu....nie ma takiej możliwosci na forum internetowym,od tego jest policja a nie ludzie z neta.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"