Ja o hemoroidach swoich wiem już od gimnazjum. Około 7 lat zmagam się z nimi. Jeżeli chodzi o aktywność fizyczna to zawsze było jej dużo. Ale nie zawsze dieta była doskonała. Teraz mam gorzej bo zacząłem ćwiczyć siłownię (od 3 lat staram się regularnie ćwiczyć). Jeżeli chodzi o proktologa to odwiedziłem 3. Każdy przepisywal maści, czopki, dodatkowe badania itd. Pomagają one Ale na chwilę. Tzn tydzien. Potem znowu jest ten sam problem. Ostatnim razem jak byłem u lekarza to zakazał mi jeść nabiał zwierzęcy. Ale nie pomogło. Wydaje mi się, że siady, wykroki są główna przyczyna, albo może całe chodzenie na siłownię, bo jednak przy każdym ćwiczeniu spina nam się całe cialo. Od następnego tygodnia spróbuję wyeliminowac te dwie rzeczy I zobaczę przez miesiac czy coś pomoże.
Wcześniej już miałem zalecane siemię lniane, które stosowalem, płatki owsiane. Przeciwskazania do picia kawy, alkoholu (głównie piwa), siedzącego trybu, ostrego.
Zacząłem po każdym wyproznianiu się podmywac mydlem szarym, bądź jak nie mam jak to wilgotnym papierem, żeby nie zostawaly mikrogramy kalu - niektórym moim znajomym to pomagało.
Napewno systematyka jest ważna w tym.wszystkim. dlatego jak pozbede się tego problemu to dam wam cenne porady.
Pozdrówki
Wcześniej już miałem zalecane siemię lniane, które stosowalem, płatki owsiane. Przeciwskazania do picia kawy, alkoholu (głównie piwa), siedzącego trybu, ostrego.
Zacząłem po każdym wyproznianiu się podmywac mydlem szarym, bądź jak nie mam jak to wilgotnym papierem, żeby nie zostawaly mikrogramy kalu - niektórym moim znajomym to pomagało.
Napewno systematyka jest ważna w tym.wszystkim. dlatego jak pozbede się tego problemu to dam wam cenne porady.
Pozdrówki