Szacuny
0
Napisanych postów
45
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
787
Witam. Od kilku dni mam objawy typowe dla hemoroidów, lecz w 100 % nie wiem, bo nie byłem u lekarza (z powodu braku dyskietki). Słyszałem, że pojawiają się one m. in. z przeciążenia itp., wiec chciałem się dowiedzieć, czy mogę z tym ćwiczyć na siłowni. Właśnie zacząłem cykl i przerwałem na kilka dni. Nie chcę jednak, by ta przerwa trwała zbyt długo... Proszę o pomoc.
Szacuny
0
Napisanych postów
45
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
787
Czuję po defekacji jakby odbyt był spuchnięty oraz odczuwam coś takiego jak po znieczuleniu u dentysty. Poza tym ostatnio ze 2 razy pojawiła się krew na papierze. Oprócz tego czasem czuję świąd tak ogólnie, a w czasie wydalania trochę mnie szczypie.
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Jesli nie masz innych objawow takich jak niewyjasniona zmiana wagi ciala w ostatnim czasie (na plus lub minus),krew w stolcu(wszelkie podreczniki z ktorych sie uczylam podaja 'krew stara' nie swieza,ale jak taka zauwazyc w 'masach kalowych'? ),biegunki na przemian z zaparciami to mozesz kupic w aptece zwykla masc na hemoroidy(proctoglyvenol/proctohemolan). Twoje objawy moga swiadczyc o hemoroidach lub szczelinie odbytu.Jesli objawy beda Ci bardzo dokuczac wybierz sie do rodzinnego a on zdecyduje czy Cie skierowac do specjalisty.Jesli dodatkowo cierpisz w ostatnim czasie na zaparcia polecam syrop laktuloze.I unikaj cwiczen ktore powoduja duzy ucisk na przepone czyli silowych bo one moga powodowac takie objawy.
Zmieniony przez - danutha w dniu 2011-10-06 22:47:49