Szacuny
6
Napisanych postów
234
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
9293
Mam problem z wysokością kopnięć. Kopę tylko middle i totalnie nie moge kopnąć na wysokość powyżej. Co ciekawe osoby na treningach, które są gorzej rozciągnięte niż ja kopią ode mnie wyżej. W czym tkwi problem? Trenowałem wcześniej kickboxing i sytuacja była analogiczna. Mimo regularnego rozciągania zarówno na treningu jak i indywidulanie wysokość kopnięć nie poprawiła się ani troche. Czuje po prostu blokade w biodrach i wyżej podnieść nie moge. Macie jakieś pomysły?
Zmieniony przez - ignition86 w dniu 2013-11-19 21:46:49
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
543
starej się rozkopać trochę nogi skręty bioder też miałem z tym problem spróbuj też wzmocnić nogi pobiegać jakieś dynamiczne ćwiczenia typu wyskoki wymachu nogą w górę po czasie powinno przynieść efekty :)
Szacuny
11
Napisanych postów
1359
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21882
bo nie rozciągniecię przy high kickach odgrywa kluczową role a biodra i ich ruchomość.. zacznij robić ćwiczenia aby ją poprawić.. do tego technika + rozciąganie.. dużo kopania i powinno być dobrze :) technika to też jest 3/4 sukcesu niż rozciągnięcie.
Szacuny
6
Napisanych postów
234
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
9293
Macie jakies ćwiczenia na zwiększenie ruchomości bioder? Na treningach mamy "zwykłe" rozciąganie statyczne i dynamiczne i dla wiekszości trenujących jest to absolutnie wystarczające.
Szacuny
0
Napisanych postów
65
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
417
Odpowiedni wyrzut z biodra i faktycznie potem noga już sama leci... U nas trener zawsze na rozgrzewce robił takie cwiczenie, ze skakało się na 1 nodze, a na ręce partnera wykonywała takie ruchy imitujące kopnięcia- czyli biodro się skręcało. Lepsze niż rozciąganie statyczne :P
Szacuny
3
Napisanych postów
293
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
11320
a o ruchu stopy nie zapominasz? często ludzie nie "dokręcają" stopy i jeśli maja słabą ruchomość bioder to występuje właśnie jak to nazwałeś blokada :) jeśli ktoś jest mocno rozciagnięty to itak kopnie wtedy wysoko ale tak czy siak jest to g**** nie kopnięcie, bo jak dobrze wypchac biodro nie skręcając się na stopie? :)
Szacuny
11
Napisanych postów
1359
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21882
najważniejszy jest wyrzut biodrem.. to on ciągnie stopę i ona samą się przekręca a nie odwrótnie.. najpierw stopa potem biodro.. przy mocnym wyrzucie sami sie przekrecimy i high wejdzie ostro. ja miałem duży problem z tym i w sumie dużo ludzi ma ale biodro to jest klucz do potęgi :)