...
Napisał(a)
Tak jak w temacie, lepiej wybrac Technikum Gastronomiczne czy Hotelarskie ? Dlaczego ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Czy dla miesni jest roznica czy spie czy leze?
- Mam 79 cm w pasie :(( czy to dobrze czy żle?
- Czy opłaca sie kupić swój sprzet czy lepiej iść na siłownie?
- Czy się stoi czy się leży Gainer chłopakom się należy %-) SPAM POST
- Czy trening 6-7 dni w tyg dobrze wpływa na rozwój mięsni czy raczej odwrotnie ?
- Nie wiem czy robić czy nie?
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Przyłączam się do krzykacza ... hotel jest na topie i długo jeszcze będzie i powinna to być dobra inwestycja w siebie!
...
Napisał(a)
Ja chodzę do Hotelarskiego
I wydaje mi się być lepsze od gastronomicznego. W hotelarskim również są zajęcia z technologii gastronomicznej, też się gotuje itd, ale trochę rzadziej niż w gastronomiku.
A gdzie do tej szkoły się wybierasz?

I wydaje mi się być lepsze od gastronomicznego. W hotelarskim również są zajęcia z technologii gastronomicznej, też się gotuje itd, ale trochę rzadziej niż w gastronomiku.
A gdzie do tej szkoły się wybierasz?
Podaj że piwo mie!
...
Napisał(a)
Nie idź na hotelarstwo. Obecnie jest bardzo dużo uczniów kształcących się na tym kierunku.
Kierunki bardziej związane z gastronomią (technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych, technik kelner) są bardziej przyszłościowe. Po hotelarstwie ciężko ci będzie znaleźć pracę. Po gastronomii wszędzie możesz pracować - począwszy od budek z hamburgerami skończywszy na hotelach pięciogwiazdkowych i zarabiać ładne pieniądze.
Przykładowo u mnie w pobliskim hotelu 3-gwiazdkowym kucharz (nie pomocnik kucharza czy coś) zarabia ok. 5 tysięcy. Zastęca szefa kuchni czy szef kuchni to ma tyle chajsu że nie ma co z tym robić.
Kierunki bardziej związane z gastronomią (technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych, technik kelner) są bardziej przyszłościowe. Po hotelarstwie ciężko ci będzie znaleźć pracę. Po gastronomii wszędzie możesz pracować - począwszy od budek z hamburgerami skończywszy na hotelach pięciogwiazdkowych i zarabiać ładne pieniądze.
Przykładowo u mnie w pobliskim hotelu 3-gwiazdkowym kucharz (nie pomocnik kucharza czy coś) zarabia ok. 5 tysięcy. Zastęca szefa kuchni czy szef kuchni to ma tyle chajsu że nie ma co z tym robić.
...
Napisał(a)
Więcej hotelarzy niż kucharzy? Nie wydaje mi się
Piszesz że ciężko znaleźć pracę. W Polsce aktualnie jest to bardzo opłacalny kierunek. Nie brakuje miejsc pracy dla hotelarzy, dodatkowo wiadomo że na Euro 2012 budowane są nowe hotele, pensjonaty, zajazdy i inne obiekty noclegowe. Więc miejsc pracy wiadomo przybędzie. Zauważ jak bardzo turystyka się rozwinęła w ostatnich latach i nadal się bdb rozwija.

Piszesz że ciężko znaleźć pracę. W Polsce aktualnie jest to bardzo opłacalny kierunek. Nie brakuje miejsc pracy dla hotelarzy, dodatkowo wiadomo że na Euro 2012 budowane są nowe hotele, pensjonaty, zajazdy i inne obiekty noclegowe. Więc miejsc pracy wiadomo przybędzie. Zauważ jak bardzo turystyka się rozwinęła w ostatnich latach i nadal się bdb rozwija.
Podaj że piwo mie!
...
Napisał(a)
dodatkowo wiadomo że na Euro 2012 budowane są nowe hotele, pensjonaty, zajazdy i inne obiekty noclegowe.
tym zajmuja sie prywatni inwestorzy
nie sadze zeby byl taki wzrost w tej dziedzinie zeby mowic ze bedzie latwo o prace. po euro wszystko wroci do normy, i 50% tych obiektow upadnie
tym zajmuja sie prywatni inwestorzy
nie sadze zeby byl taki wzrost w tej dziedzinie zeby mowic ze bedzie latwo o prace. po euro wszystko wroci do normy, i 50% tych obiektow upadnie
Szukaj, a znajdziesz!
Moja siłownia - http://www.sfd.pl/Siłownia_Melona_i_ekipy_:_-t348550.html
...
Napisał(a)
gastronomia na 100%, w hotelarskie sie nawet nie pakuj sie w hotelarstwo bo w kuwe osób studiuje turystykę i rekreacje (chyba najprostszy kierunek ) i ich prędzej będą zatrudniać a po gastronomicznym dobra fucha i sie przyda w życiu :)
My game plan to be trained heavy, military
Mind of a Thug Lord, sittin in the cemetary
...
Napisał(a)
chłopię ja jesteś zdolny to idz do Lo i zrób sobie po tym porządne studia.. a nie hotelarstwo czy gastronomia
u mnie w szkole TG jest wyśmiewane. A studia takie jak hotelarstwo czy turystyka to najniższy poziom jaki można osiągnąć po LO, a wiamdo ze masz po tym szerszy wybor.
u mnie w szkole TG jest wyśmiewane. A studia takie jak hotelarstwo czy turystyka to najniższy poziom jaki można osiągnąć po LO, a wiamdo ze masz po tym szerszy wybor.
"Prawdziwego mężczyznę poznasz po butach, zegarku i manierach... reszta jest zbędna"
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami
własnej osobowości" - Terry Pratchett
...
Napisał(a)
Nad tym samym sie zastanawiam... Technikum Hotelarskie czy Gastronomiczne i niemam pojęcia co wybrac
...
Napisał(a)
Bierz hotel.
Ucz się angielskiego, podejścia do ludzi, inwestuj w wygląd i pracę z dobrym zarobkiem masz zapewnioną.
Ucz się angielskiego, podejścia do ludzi, inwestuj w wygląd i pracę z dobrym zarobkiem masz zapewnioną.
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!