Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Hotelarka czy gastronomia ?

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5372

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Tak jak w temacie, lepiej wybrac Technikum Gastronomiczne czy Hotelarskie ? Dlaczego ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 55 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4
Przyłączam się do krzykacza ... hotel jest na topie i długo jeszcze będzie i powinna to być dobra inwestycja w siebie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 12202 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 152586
Ja chodzę do Hotelarskiego
I wydaje mi się być lepsze od gastronomicznego. W hotelarskim również są zajęcia z technologii gastronomicznej, też się gotuje itd, ale trochę rzadziej niż w gastronomiku.
A gdzie do tej szkoły się wybierasz?

Podaj że piwo mie!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51928 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
We Władysławowie ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1519 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 12344
Nie idź na hotelarstwo. Obecnie jest bardzo dużo uczniów kształcących się na tym kierunku.
Kierunki bardziej związane z gastronomią (technik kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych, technik kelner) są bardziej przyszłościowe. Po hotelarstwie ciężko ci będzie znaleźć pracę. Po gastronomii wszędzie możesz pracować - począwszy od budek z hamburgerami skończywszy na hotelach pięciogwiazdkowych i zarabiać ładne pieniądze.
Przykładowo u mnie w pobliskim hotelu 3-gwiazdkowym kucharz (nie pomocnik kucharza czy coś) zarabia ok. 5 tysięcy. Zastęca szefa kuchni czy szef kuchni to ma tyle chajsu że nie ma co z tym robić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 12202 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 152586
Więcej hotelarzy niż kucharzy? Nie wydaje mi się
Piszesz że ciężko znaleźć pracę. W Polsce aktualnie jest to bardzo opłacalny kierunek. Nie brakuje miejsc pracy dla hotelarzy, dodatkowo wiadomo że na Euro 2012 budowane są nowe hotele, pensjonaty, zajazdy i inne obiekty noclegowe. Więc miejsc pracy wiadomo przybędzie. Zauważ jak bardzo turystyka się rozwinęła w ostatnich latach i nadal się bdb rozwija.

Podaj że piwo mie!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 746 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38635
dodatkowo wiadomo że na Euro 2012 budowane są nowe hotele, pensjonaty, zajazdy i inne obiekty noclegowe.

tym zajmuja sie prywatni inwestorzy

nie sadze zeby byl taki wzrost w tej dziedzinie zeby mowic ze bedzie latwo o prace. po euro wszystko wroci do normy, i 50% tych obiektow upadnie

Szukaj, a znajdziesz!

Moja siłownia - http://www.sfd.pl/Siłownia_Melona_i_ekipy_:_-t348550.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 539 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43081
gastronomia na 100%, w hotelarskie sie nawet nie pakuj sie w hotelarstwo bo w kuwe osób studiuje turystykę i rekreacje (chyba najprostszy kierunek ) i ich prędzej będą zatrudniać a po gastronomicznym dobra fucha i sie przyda w życiu :)

My game plan to be trained heavy, military
Mind of a Thug Lord, sittin in the cemetary

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
też wybieram sie na gastronomie
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 724 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4231
chłopię ja jesteś zdolny to idz do Lo i zrób sobie po tym porządne studia.. a nie hotelarstwo czy gastronomia
u mnie w szkole TG jest wyśmiewane. A studia takie jak hotelarstwo czy turystyka to najniższy poziom jaki można osiągnąć po LO, a wiamdo ze masz po tym szerszy wybor.

"Prawdziwego mężczyznę poznasz po butach, zegarku i manierach... reszta jest zbędna"

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami
własnej osobowości" - Terry Pratchett

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 88 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3140
Nad tym samym sie zastanawiam... Technikum Hotelarskie czy Gastronomiczne i niemam pojęcia co wybrac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Bierz hotel.
Ucz się angielskiego, podejścia do ludzi, inwestuj w wygląd i pracę z dobrym zarobkiem masz zapewnioną.

doping & zdrowie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Skaj tapicerski

Następny temat

-=Nowa Siłka=- Gdzie można dostać Plakaciki ??

Alldeynn
Polecane artykuły