Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
74
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1739
2. WAGA: 75
3. WZROST: 165
4. WYMIARY:
-biceps: 42
-klatka: 110
-udo:
-talia: 90
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 13
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: omnadren na htz
8. TRENING: fbw
9. CEL CYKLU: htz
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): normalna
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak skłonności
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 130
-martwy ciąg: 160
-przysiad:
Witam wszystkich
Kilka lat temu z powodu niskiego poziomu testosteronu pod kontrolą lekarza leciał omnadren 1 Amp co 4 tygodnie. Tak leciałem przez dwa lata, po czym porzuciłem htz, ze względów nazwijmy to prorodzinnych. Cel jak się za chwilę okazało został osiągnięty i z zapasów wyciągnąłem omke, przybiłem, ale coś mi nie dawało spokoju, więc postanowiłem zrobić badania i tutaj szok
Testosteron - 160 mg/dla
Lh- 0,80
Fsh- 1,47
Prolaktyna- 8,31
estradiol - 29
Reszta wszystko w normie.
Udałem się do lekarza. Po konsultacji z racji, że nie bylem na 100 procent pewności potomka wybraliśmy terapię HMG konkretnie preparatem mensinorm w dawce 75 jm 2 x w tygodniu. W połowie terapii zrobiłem badania i znowu zaskoczenie bo oprócz braku odczuć efektów to wyniki też słabe
Testosteron - 240
Lh- 1,70
Fsh- 5
Za parę dni mam iść do lekarza na kontrolę. W związku z tym mam do Was pytanie. Bo z tego co zrozumiałem mam dwie opcje do wybrania: nebido lub prolongatum z jelfy. Przyznam szczerze że kusi mnie nebido z racji rzadkich iniekcji, bo nie oszukujemy się htz to nie cykl i kłucie poslada co tydzień (?) Nie jest komfortowe. Z drugiej strony mało jest informacji o nebido a jak już są to raczej mało pozytywne. Czy może jakoś omke zoptymalizować dawka ? Co Wy byście Panowie wybrali ? Drugie pytanie skąd ten brak efektów po Hmg ? Przyznam szczerze że spodziewałem się petardy a nie poczułem zupełnie nic ( samopoczucie itd)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
837
Napisanych postów
1881
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29237
Co 5 dni 100mg może Ci wywalić testa ponad norme a co z tym zewiązne estro jeśli jest Twój organizm jest podatny. Przy HTZ stosuję się HCG a nie clomifen. Ja osobiście podaję co 3 dni prolongatum w mniejszej ilości 30mg przelane mam do flakona po SAA Własnie chwilowo zszedłem z cyklu z propionatu ( mały odpoczynek i po nowym roku startuję ponownie z SAA) i taki schemat podaję sobie. Do tego HCG co dwa dni 250j.
Starasz się o ptomstwo? Wtedy to badanie nasienia i ewentualnie mozesz spróbować podawać HCG z testosteronem. Zreszta masz lekarza to jego pytaj.
Zmieniony przez - colin2000 w dniu 2023-12-21 10:26:13
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106296
Napisanych postów
378320
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711581
Częstsze inj stabilniejszy poziom testa I estro,latowej kontrolować środek który ma okres półtrwania 10 dni na krzyż niż kilkanaście tygodni
Nebido się nie sprawdza widać po ilości osob stosujących
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2023-12-17 16:27:43
Szacuny
1
Napisanych postów
74
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1739
A tak mnie jeszcze naszło pytanie, pewnie głupie ale zapytam to się nauczę czegoś. co jakby wbić prolke insulinowka ? Tak pytam na przyszłość jak już dupa będzie sitkiem a niestety w uda nie umiem wbijać, próbowałem ale za każdym razem dostawałem zapalenia i ledwo chodziłem...