Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć!
Czy ktoś tutaj stosował post przerywany? Jak sprawdza się on na redukcji w wieku około 40 lat? Jakie są Wasze opinie, czy nie potracę mięśni? Tak od strony praktycznej może by ktoś coś poradzić?
Dzięki.
Szacuny
4917
Napisanych postów
15291
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1180542
Gwid - trudno się nie zgodzić z tym co napisałeś jednak jest jeden mały niuans. Kuba i Rafał najlepsze formy zrobili na zbilansowanej. A później dopiero zaczęli kombinować z IF.
Także byli, stosowali ale szału raczej nie było.
A ogólnie pewnie da się zrobić wszystko tak jak na każdej innej diecie i wiek tu ma średnie znaczenie jeżeli dobrze dobierze się podaż kalorii do celu.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Przez większość dni robię IF i znakomicie się to sprawdza. Bardzo zdrowy model żywieniowy, uaktywnia autofagię. Solaros dużo o tym wie i ma znakomite efekty sylwetkowe. Ja wykorzystuję IF dla zdrowia, tzn. w odróżnieniu od Solarosa jem stricte zdrowo. Bardzo cenię sobie IF i polecam.
Zmieniony przez - Kill-Bill w dniu 2017-05-21 16:02:42
Szacuny
22956
Napisanych postów
11412
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
359524
Masz na forum cały dział poświęcony IF: https://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html Przejrzyj sobie tam tematy podwieszone, popatrz w dzienniki - ludzie formę na zawody potrafią zrobić na IF, więc na pewno przy IF prowadzonym z głową mięśni nie stracisz. Ja IF stosuję dlatego, że jest dla mnie wygodny - jem w godzinach, które mi pasują i mi się to sprawdza. Ale trzeba pamiętać, że IF nie jest cudownym środkiem na redukcję.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Bilans kaloryczny jest najważniejszy tj.ponad godziny przyjmowania posiłków. To na nim należy skupić się w pierwszej kolejności, następnie można spróbować IF, jeśli to komuś pasuje.