Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
155
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1748
Mam 17 lat i 176 cm wzrostu. Waże 70 kg.. :( ćwicze od 9 miesięcy 4 razy\tydzień. Przez pierwszy miesiąc (kiedy ważyłem 57 kg) od razu zacząłem brać mietka ruskiego. Na początek 150 tabletek. 2-4-6-4-4-2 no i tą reszte co została to już po 2\dzień. Mniej więcej po 4 tygodniach miałem 4 kg przyrostu i dalej to brałem. Zacząłem brać wtedy też Dece (7 szczałów po 200mg na tydzień) ale źródło nie było pewne -więc to raczej był jakiś słaby teściu pozatym po tym też doszło tylko 4 kg. Potem wakacje -przez 2 miesiące mało ćwiczyłem i masa z 65 kg spadła mi na 63.lecz po powrocie od września ćwiczyłem 3 tyg na czysto i znowu się zaczęło.. 300 Tabletek mietka ruskiego 2-4-6-8-8-6-4-2 no i pozostałości jakoś sie już łykło. Żarłem wtedy wszystko -(po dwa obiady, po dwie kolacje, na śniadanie to już wogule dramat, czasem po 6 jajek i kromki) -hehe i w ciąż byłem głodny. Doszło 8 kg masy a na klate wyciskałem na hama 80kg -seryjki 65kg. Teraz kiedy już nie biorę nic od ponad miesiąca kupiłem sobie 400 tabletek tej samej mety -moje plany to:(2-4-6-6-8-8-6-6-6-4-2)i pare strzałów prolonga (5 -ale jeszcze dokupie z 20) -po tamtym cyklu nie zauważyłem skutków ubocznych.Zależy mi na tym, żeby ktoś mi napisał czy mogę po tym cyklu mieć ginekomastje i co mi się jeszcze może stać. Oraz jaki powinienem mieć przyrost (z uwagi na to że to nie pierwszy raz) a także co mogę jeszcze do tego dorzucić żebym bardziej urusł? I jeszcze jedno -w tamtym cyklu (300 tbl) brałem kilka 4x dziennie po 2 (łącznie 8), ale kumpel brał zawsze wszystko przed samym treningiem.. Jak jest lepiej? dzielić czy naraz? podobno mietek utrzymuje się 3 godziny we krwi? jak to jest? bo kcem mieć jak najlepsze wyniki..? z góry dzięki za odpowiedź i za to że komuś chciało się to czytać pozdrawiam wszystkich pesymistycznie nastawionych do życia i żyjących chwilą!!
Szacuny
4
Napisanych postów
822
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
26826
No znowu trafiłem na ten post, przeczytałem go w całości.Mam wrażenie że nasz bohater ma chorą osobowość, brak kultury i co nawazniejsze nie szanuje rodziców.Takie osoby powinny być eleminowane ze społeczenstwa. Ktoś kiedys powiedział:Szanuj matkę i ojca a będziesz długo żył.
Ten gość zapewne umrze bezotomne a jeśli bedzie miał dzieci to bedą to potwory skur\wysyny, nie szanujące nikogo ani nie uznające żadnej świętości. Myśle żę jesteś odpadem społecznym.TYLE. Napewno nie dożyjesz 50 tki.
Szacuny
0
Napisanych postów
155
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1748
To nie jest żaden wałek -po co miałbym wymyślać takie bzdety i głowić się nad tym? Po prostu zawsze jak gdzieś słyszałem żeby na cykl brać 60 tbl mety to dla mnie było dziwne -skoro po 300 tbl miałem 8 kg masy to po 60 miałbym z kilo.. Więc nikt mi nie odpowie na postawione wyżej pytania? -mi zależy na tych odpowiedziach. po to jest to forum
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znam KADETTA. To koles z mojego osiedla i nie kreci wam wala. Poprostu ma pytanie i oczekuje odpowiedzi. Za bardzo przeczuleni jestescie na punkcie wala "znawcy"...
Jesli chcecie pomoc to odpowiadajcie na pytania, bo uwazacie, ze macie wiedze - pokazcie ja!
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
7263
Jezeli po 300 tabl. mety poszlo Ci 8kg wagi, to nie masz co szukac w tym sporcie. Jezeli bedziesz bral kolejne cykle to bedziesz musial brac coraz wiecej i coraz wiecej a efekty beda coraz mniej zadawalajace.