Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
430
Cześć. Szybkie pytanie - do iniekcji testosteronu w udo używam igły 0.7 x 40mm. Igłę wbijam całkowicie do końca. Czy taki sposób jest w poprawny? Dzięki.
Zmieniony przez - Wrex11 w dniu 2018-08-01 23:49:34
Zmieniony przez - Wrex11 w dniu 2018-08-01 23:50:06
Szacuny
14715
Napisanych postów
31298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
211958
Problemów raczej nie , tyle tylko , ze po co się tak dziurawic . Ale znajdziesz tutaj osoby co biją takimi igłami i większymi . Jeśli Ci to nie przeszkadza , wal śmiało . ( osobiście 7x40 nie biłbym do końca , zostawiłbym kilka mm)
P.S jeśli chodzi o miejsce nie pomogę .
Jak pisałem wyżej nigdy nie biłem w uda , wiec nie bede strugał pawiana
Zmieniony przez - mesja1905 w dniu 2018-08-02 00:14:37
Zmieniony przez - mesja1905 w dniu 2018-08-02 00:28:10
Szacuny
1193
Napisanych postów
600
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
41522
Ja od początku bije po udach, czasami jak na focie, czasami trochę niżej i bliżej pośladka> Igły jakie używałem to 7*30 teraz lecę 6*30, wbijam normalnie do końca pod lekkim kątem, żeby pęcherzyk powietrza który zostawiam był na samej górze ;)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Co do miejsca to poszukaj w google rysunku "uklad krwionosny", na nim widac, ze najmniej zyl jest na zewnetrznej czesci uda i dlatego najlepiej tam wbijac. Najwiecej jest na wewnetrznej czesci i dlatego tam sie nie robi.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
430
arek.z90
Co do miejsca to poszukaj w google rysunku "uklad krwionosny", na nim widac, ze najmniej zyl jest na zewnetrznej czesci uda i dlatego najlepiej tam wbijac. Najwiecej jest na wewnetrznej czesci i dlatego tam sie nie robi.
Ja też aspiruję za każdym razem, także w żyłę raczej nic nie wstrzyknę. Ok, czyli podsumowując, nie ma potrzeby by igła była tak duża, ale można nią te iniekcje robić. Rozumiem, że jedynym problemem jest w mojej sytuacji ból. Czy mogą być jeszcze jakieś inne kłopoty? Tak jak mówiłem wcześniej, 0.7 x 40mm wbijam całkowicie do końca. Tłuszczu na nogach mam raczej mało, po prostu mam ogromny zapas tych igieł i nie chcę ich wywalać.
Zmieniony przez - Wrex11 w dniu 2018-08-02 16:45:33
Zmieniony przez - Wrex11 w dniu 2018-08-02 16:46:02