Zrobiłam sobie dzisiaj udko z kurczaka i chciałabym się dowiedzieć, czy dobrze policzyłam jego wagę
1. Zważyłam surowe udko (wraz z kością i ze skórą).
2. Upiekłam udko, obrałam je ze skóry i kości, więc zostało samo mięsko.
3. Następnie od wagi surowego udka odjęłam wagę skóry i kości, dzięki czemu dowiedziałam się jaka była waga surowego mięsa.
I co uważasz? Dobrze to policzyłam? Bo szczerze mówiąc, miałam problem jak do tego podejść

1. Zważyłam surowe udko (wraz z kością i ze skórą).
2. Upiekłam udko, obrałam je ze skóry i kości, więc zostało samo mięsko.
3. Następnie od wagi surowego udka odjęłam wagę skóry i kości, dzięki czemu dowiedziałam się jaka była waga surowego mięsa.
I co uważasz? Dobrze to policzyłam? Bo szczerze mówiąc, miałam problem jak do tego podejść
