Jak liczyć kcal bułek? Bo wiem ze kaloryczność grahamki z piekarni a z biedronki się różni, a wiec mógłby ktoś pomoc?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak sam robisz to liczysz wszystko co użyłeś do bułek a potem dzielisz to na bułki, w sklepie typu biedronka itp są często wywieszone obok tabela ze składem i kalorycznością, a jak nie to z normalnych tabel z internetu trzeba BTW przyjąć.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Tak jak napisał Marcin
W dyskontach są tabele wartości odżywczych, a jeśli nie ma to przyjmujesz te co masz w kalkulatorze do liczenia kcal i gitara. Nie ma się co rozwodzić nad tym 


MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Przyjmij jakąś orientacyjną wartość z dziennika posiłków, ważne żebyś wiedział co to za bułka (pszenna, żytnia itd) oraz granulację.
...
Napisał(a)
Po pierwsze ilości kalorii i składników odżywczych powinny być podane przy każdym rodzaju pieczywa. Jeżeli ich tam nie ma, to sklep jest w posiadaniu książeczki z takimi składami, o którą możesz poprosić i przeanalizować.
Poza tym, każde pieczywo z tradycyjnej mąki, jak pszenna, żytnia, gryczana, orkiszowa, owsiana, itp. ma takie same ilości kalorii i składników odżywczych. Różnica może być w nietypowych jak z grochu, soczewicy, czy fasoli. Nie jest to jednak zbyt często spotykane. Poza tym, również te z ziaren będą miały mniej węglowodanów i więcej tłuszczów.
Poza tym, każde pieczywo z tradycyjnej mąki, jak pszenna, żytnia, gryczana, orkiszowa, owsiana, itp. ma takie same ilości kalorii i składników odżywczych. Różnica może być w nietypowych jak z grochu, soczewicy, czy fasoli. Nie jest to jednak zbyt często spotykane. Poza tym, również te z ziaren będą miały mniej węglowodanów i więcej tłuszczów.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!