Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ile kg, oraz ile cm powinno schodzić w ciągu tyg. na redukcji

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20871

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 61 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 332
Witajcie,
Zastanawiam się ile prawidłowo kg oraz ile cm z brzucha i pasa powinno schodzić w ciągu tygodnia ma redukcji? Zakładam ze zależne jest to od wagi, proporcji ciała itd ale zakładając 100 kg, mężczyznę w wieku 34 lat, 183 cm wzrostu, ćwiczącego 3 razy w tyg FBW intensywnie (co 30 s seria) przez 30 min potem 10 min HIT bieżnia lub rowerek, lub worek. Redukcja z wyliczeniem minus 400-500 kcal ( zapotrzebowanie 3200 - obecna dieta na 2700).

Jestem 5 tyg na diecie i zeszło mi dopiero 2 kg, 4 cm w brzuchu oraz 3 cm w pasie,

W pierwszych 4 tyg mialem stosunek Makro B33%, W40%, T26%
W 5 tyg zmieniłem sam na B30%, W25%, T45% - choć tutaj trochę brakuje mi pary na HITa na treningu

Dziękuje wszystkim za fachowe rady.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Zdecydowanie dietę należy urozmaicać. Jest to podstawa. Produkty takie, jak tuńczyk w puszce, polędwica sopocka, olej rzepakowy uniwersalny to produkty, które nieszczególnie nadają się w zdrowej diecie. Szczególnie przy słabym uroznaiceniu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 43 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10354
3,2 cm w pasie i 1,67 kg.

Jesli pada to. 2,86 cm w pasie i 1,47 kg.

Jesli wieje mocny wiatr to 3,53 w pasie i 1,84 kg.

We mgle nie wiem ile, ale jesli potrzebujesz to sprawdze.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9153 Napisanych postów 83456 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705624
Pytanie kieruj do wróżki . Nikt Ci tutaj na to pytanie nie odpowie . Kazdy jest inny i jest to sprawa indywidualna

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 61 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 332
Panowie, chodziło o radę nie drwiny. I choć zadaje pytanie to muszę pouczyć odpowiadających, gdyż może nie wiecie ale są jakieś ramy: np nie spalisz w ciągu tygodnia więcej tłuszczu jak xxx bo fizycznie się nie da. Wiadomo ze można zrzucić więcej z woda i mięśniami ale pytałem o prawidłowe spadki. Nie znam dokładnie tych liczb dlatego poprosiłem o fachowe porady czy idzie za wolno, czy świetnie. Lub czy nie idzie jakoś dziwnie tzn mało kg a więcej cm. Nie jest to do końca tak jak pisał przedmówca a wiec tylko wróżka, bo jest nauka, doświadczenie itd ale poczekam na odp kogoś z doświadczeniem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3133 Napisanych postów 15808 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 146709
Ja powiedziałabym tak, 5tyg i 3cm w pasie, to dość mało, ale ...ale może być wiele. Zbyt mały deficyt, mało intensywny trening, albo jakieś zaburzenia metaboliczne.

Chyba, że wcześniej masz za sobą sporo diet redukcyjnych?

Ale jak wyżej koledzy napisali, to pytanie nie jest jednoznaczne, bo jeden schudnie 5kg w miesiąc, inny 2kg, ale nie można powiedzieć, że jednego, czy drugiego dieta jest lepsza, bo każdy organizm jest inny.
Dlatego najlepiej jak w tym temacie wkleisz dietę https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html wraz z pełną ankietą z działu, napisz o swojej redukcji coś więcej, wtedy na podstawie informacji będziemy mogli ew. coś skorygować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 601 Napisanych postów 36399 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 297123
4cm w 5 tygodni, 16cm w 20, ponad 40cm w ciągu roku, czy to mało?

Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2017-09-09 09:17:05

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki, możliwe ze dotknąłeś sedna sprawy.
Mam za sobą po drodze kilka diet, walk z odchudzaniem ale to Ok 1 mc nie dłużej. Powiedzmy ze przez ostatnie 12 mc miałem kilka podejść do tematu, potem miesiąc przerwy i potem ta dieta w której jestem dosyć zawinięty. Brak cukru, brak soli ścisła dieta czuje ze na to wszystko trochę mała spada stad zacząłem zmieniać makro i testować na własnym organizmie.
Wklejam dietę z pierwszych 4 tyg

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A teraz z ostatniego 5 tyg po zmianach w makro

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Nie da się określić jakie powinny być zmiany ani też, czy są one dobre. Każdy organizm jest inny a efekty zależne są od wielu czynników.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3133 Napisanych postów 15808 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 146709
Dotknęłaś*

Dietę wrzuć proszę według wyżej wrzuconego linku, ciężko z głową u boku coś pisać

Skoro były diety, podejścia, problemy z odżywianiem to kolejne podejścia mogą iść wolniej po prostu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 601 Napisanych postów 36399 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 297123
Produkty ok, a jak trening? Poza tym zacznij używać soli, unikanie jej to ogromny błąd

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zjadłem bo byłem głodny

Następny temat

Co jeść na śniadanie?

Spalanie
Polecane artykuły