Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
332
Witajcie,
Zastanawiam się ile prawidłowo kg oraz ile cm z brzucha i pasa powinno schodzić w ciągu tygodnia ma redukcji? Zakładam ze zależne jest to od wagi, proporcji ciała itd ale zakładając 100 kg, mężczyznę w wieku 34 lat, 183 cm wzrostu, ćwiczącego 3 razy w tyg FBW intensywnie (co 30 s seria) przez 30 min potem 10 min HIT bieżnia lub rowerek, lub worek. Redukcja z wyliczeniem minus 400-500 kcal ( zapotrzebowanie 3200 - obecna dieta na 2700).
Jestem 5 tyg na diecie i zeszło mi dopiero 2 kg, 4 cm w brzuchu oraz 3 cm w pasie,
W pierwszych 4 tyg mialem stosunek Makro B33%, W40%, T26%
W 5 tyg zmieniłem sam na B30%, W25%, T45% - choć tutaj trochę brakuje mi pary na HITa na treningu
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Zdecydowanie dietę należy urozmaicać. Jest to podstawa. Produkty takie, jak tuńczyk w puszce, polędwica sopocka, olej rzepakowy uniwersalny to produkty, które nieszczególnie nadają się w zdrowej diecie. Szczególnie przy słabym uroznaiceniu.
Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
332
Panowie, chodziło o radę nie drwiny. I choć zadaje pytanie to muszę pouczyć odpowiadających, gdyż może nie wiecie ale są jakieś ramy: np nie spalisz w ciągu tygodnia więcej tłuszczu jak xxx bo fizycznie się nie da. Wiadomo ze można zrzucić więcej z woda i mięśniami ale pytałem o prawidłowe spadki. Nie znam dokładnie tych liczb dlatego poprosiłem o fachowe porady czy idzie za wolno, czy świetnie. Lub czy nie idzie jakoś dziwnie tzn mało kg a więcej cm. Nie jest to do końca tak jak pisał przedmówca a wiec tylko wróżka, bo jest nauka, doświadczenie itd ale poczekam na odp kogoś z doświadczeniem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedzi
Szacuny
3133
Napisanych postów
15808
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ja powiedziałabym tak, 5tyg i 3cm w pasie, to dość mało, ale ...ale może być wiele. Zbyt mały deficyt, mało intensywny trening, albo jakieś zaburzenia metaboliczne.
Chyba, że wcześniej masz za sobą sporo diet redukcyjnych?
Ale jak wyżej koledzy napisali, to pytanie nie jest jednoznaczne, bo jeden schudnie 5kg w miesiąc, inny 2kg, ale nie można powiedzieć, że jednego, czy drugiego dieta jest lepsza, bo każdy organizm jest inny. Dlatego najlepiej jak w tym temacie wkleisz dietę https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html wraz z pełną ankietą z działu, napisz o swojej redukcji coś więcej, wtedy na podstawie informacji będziemy mogli ew. coś skorygować.
Szacuny
2
Napisanych postów
61
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
332
Dzięki, możliwe ze dotknąłeś sedna sprawy.
Mam za sobą po drodze kilka diet, walk z odchudzaniem ale to Ok 1 mc nie dłużej. Powiedzmy ze przez ostatnie 12 mc miałem kilka podejść do tematu, potem miesiąc przerwy i potem ta dieta w której jestem dosyć zawinięty. Brak cukru, brak soli ścisła dieta czuje ze na to wszystko trochę mała spada stad zacząłem zmieniać makro i testować na własnym organizmie.
Wklejam dietę z pierwszych 4 tyg