Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Powinien trwać tyle ile powinien. Jedne treningi zajmują 40 minut, inne 1,5h, HIIT zajmuje czasami 5 minut.
...
Napisał(a)
Za dużo zmiennych by o tym pisać, napisz więcej
jaki trening, z czego się składający i dla kogo
jaki trening, z czego się składający i dla kogo
...
Napisał(a)
wg mnie godzinka w przypadku splita to max.
+-10min w zaleznosci od partii
+-10min w zaleznosci od partii
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Robię masę i chodzi mi o to, że rożne plany treningowe zakładały tyle serii i powtórzeń, że trening trwał około półtorej godziny(np. bicepsa z tricepsem) podczas, gdy ostatnio przeczytałem, że trening powinien max. trwać godzinę i dlatego pytam się o radę.
...
Napisał(a)
bic+tric 90min to polykla imo...
moj trwa max 40min
moj trwa max 40min
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Jak wyżej
Trening dużych partii jak nogi wiadomo, że może trwać dłuzej, szczególnie przy ciężkich przysiadach, ciągach itp.
ale takich partii jak ręcę, naramiennie, łydki to powinnio robić intensywniej
Trening dużych partii jak nogi wiadomo, że może trwać dłuzej, szczególnie przy ciężkich przysiadach, ciągach itp.
ale takich partii jak ręcę, naramiennie, łydki to powinnio robić intensywniej
...
Napisał(a)
Intensywniej, czyli ile powtórzeń, serii, bo do tej pory robiłem po 9 serii na biceps i triceps po 8-12 powtórzeń z półtora minutowymi przerwami.
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o zwiększenie intesywnosci to można:
- skrócić przerwy miedzy seriami
- wydłużyć fazę negatywną
- dołożyć cieżaru
- ogólnie zasady weiderowskie
- skrócić przerwy miedzy seriami
- wydłużyć fazę negatywną
- dołożyć cieżaru
- ogólnie zasady weiderowskie
...
Napisał(a)
Przerwy staram się robić jak najkrótsze, ciężar biorę największy jaki mogę, z zasadami weiderowskimi się zapoznałem, fazę negatywną wydłużyć do ilu dwóch, trzech sekund i ile serii, czy 6 serii po 8-12 powtórzeń wystarczy.
Zmieniony przez - dzonny96 w dniu 2014-09-14 18:03:35
Zmieniony przez - dzonny96 w dniu 2014-09-14 18:03:35
...
Napisał(a)
czyli ok
te zasady oraz właśnie ich zastosowanie w mojej opinii jest ważniejsze niż powtórzenia ( liczbe serii jakąś tam można założyć )
prosty przykład robisz 12 powtórzeń tempem 2010 ( 2 s faza negatywna 0 - pauza 1 - faza pozytywna 0 - pauza )
wystarczy zrobić tempem 3011 i 5-6 powtórzeń to będzie max
te zasady oraz właśnie ich zastosowanie w mojej opinii jest ważniejsze niż powtórzenia ( liczbe serii jakąś tam można założyć )
prosty przykład robisz 12 powtórzeń tempem 2010 ( 2 s faza negatywna 0 - pauza 1 - faza pozytywna 0 - pauza )
wystarczy zrobić tempem 3011 i 5-6 powtórzeń to będzie max
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat