Witam , przychodzę dzisiaj do was z pytaniem : Ile razy w tygodniu powinienem robić trening siłowy?. Zacząłem chodzić na siłownię 2 tygodnie temu po 2,5 miesięcznej przerwie związanej ze złamaniem kostki na treningu piłki nożnej. Wziąłem się w garść rozłożyłem sobie sam plan treningowy i intensywnie zacząłem ćwiczyć.Ułożyłem sobie ćwiczenia od poniedziałku do soboty , lecz przekonałem się , że to nie był dobry pomysł. Po treningu pleców , tricepsów i przedramion na następny dzień był zaplanowany trening klatki piersiowej , brzucha i przedramion. Na treningu pleców ćwiczyło mi się wyśmienicie , lecz następnego dnia gdy chciałem robić klatkę itd , bardzo ciężko było mi ćwiczyć , nie dokańczałem powtórzeń i nie byłem zadowolony z treningu. Chciałbym dowiedzieć się ile razy w tygodniu mam chodzić na siłownię , z jakimi przerwami i jakie partie mięśniowe w poszczególny dzień miałbym angażować. Oto zaplanowany przeze mnie plan treningowy:
PN: triceps,plecy WT: biceps,przedramie ŚR: klatka,brzuch CZW: biceps,przedramie PT: triceps,plecy SOB: klatka,brzuch,przedramie
Waga: 68kg
Wzrost 180cm
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
PN: triceps,plecy WT: biceps,przedramie ŚR: klatka,brzuch CZW: biceps,przedramie PT: triceps,plecy SOB: klatka,brzuch,przedramie
Waga: 68kg
Wzrost 180cm
Z góry dziękuję za odpowiedź :)