Szacuny
2
Napisanych postów
71
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2903
Cześć, temat może już był wałkowany, chociaż takowego nie znalazłem a jestem ciekawy jak to u Was wygląda.
Jak często uprawiacie seks/masturbujecie się?
Jakiś czas temu miałem problem z obniżonym libido, w sumie wróciło wszystko do normy (w miarę), ale jestem ciekaw czy to i tak nie miało. U mnie średnio gdy jestem w Polsce (pracuje w delegacjach) to 3 razy na tydzień seks z partnerką (3 wytryski) - 0 masturbacji, a na delegacji to średnio raz w tygodniu masturbacja, ale jestem w stanie spokojnie wytrzymać z 10 dni. Mam 30 lat.
Pytam, bo często się spotykam z opiniami, że ludzie 3 dni bez seksu/masturbacji wytrzymać nie potrafią i nie wiem czy się martwić czy nie.
Szacuny
2
Napisanych postów
71
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2903
Chyba ciężko mi się pogodzić ze starzeniem XD Niedługo 30-stka wbija to świruje :P A nie pomaga temu fakt, że jeszcze niedawno było zupełnie inaczej w tych kwestiach, ale to może jakiś przejściowy kryzys ;p
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Przecież raz są lepsze okresy a raz gorsze i są tygodnie że mozna codziennie współżyć i jest ok a są tygodnie bardziej stresujace gdzie człwoiek nie myśli w ogóle o sexie ( egzaminy , jakieś wazne wydarzenia itp) nie zawracaj sobie głowy , ja mam 43 lata i czasem z żona współzyjemy 25 razy w miesiacu a czasem wcale :) teraz żona ma sesje i kupe egzaminów więc nikomu nie w głowie wytryski :)
Szacuny
38
Napisanych postów
236
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1378
Też mam 30 lat żona 2 dzieci praca własny biznes. I popatrz do tyłu jak miałem 20 lat beż dzieci to ruchałem nawet 5 razy dziennie aż jaja bolay. Potem przyszly 1 dziecko potem 2 dziecko więcej obowiązków mniej seks. Czasami jest 2 3 dni z rzędu seks potem tydzień przerwy. Jak jaja pełne to samemu się chcę to człowiek zdrowy.
Pytanie jaki Ty jesteś czy seks to dla ciebie najważniejsze i musi być być cały czas. Spotkałem takich ludzi że seks dla nim nie jest ważny smutne ale prawdziwe.
Szacuny
2
Napisanych postów
71
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2903
No właśnie jeszcze niedawno miałem dokladnie tak jak Ty, a teraz tych chęci i sił jest niestety mniej, a szkoda bo wlasnie uwielbialem to. Ja jestem z tych, dla których jednak jest to ważne w życiu, szczególnie że pracuje w delegacjach i przez 2-3 tyg jestem za granicą, a później mam tydzień w PL i człowiek by się chciał najeść na zapas, a zmęczenie pracą, wyjazdami niestety też swoje robi.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Nie widzę specjalnego sensu w zastanawianiu się na ten temat. Każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby. Jeden/a woli częściej, a inni rzadziej i dotyczy to każdego aspektu naszego życia, a nie tylko tego seksualnego.
Bez wątpienia jednak na libido i możliwości erekcji będzie wpływało kilka istotnych czynników, między innymi nasz tryb życia, czyli odżywianie, aktywność fizyczna, poziom tkanki tłuszczowej, ilość i jakość snu, ilość stresu, itp. Wszystko to w ilościach odbiegających od normy, będzie miało negatywny wpływ.