Szacuny
3
Napisanych postów
1666
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11412
Mozna i stosowac wedlug potrzeby ale nie robil bym tego czesciej niz 7 dni ale to tylko ja , osobiscie nie stostuje a jak juz to bardzo rzadko. A jak wyglada to u mnie to ja trzymam okno np 4h lub czasem na takim cheat day przedluze sobie o godzine czy dwie jednorazowo oczywiscie :)
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
281
rozumiem że na cheat day dalej utrzymuję post dajmy na to te 18h i w oknie jedzenia 6h mogę pozwolić sobie zjeść coś innego niż każdego dnia ale deficyt musi być utrzymany czy też nie?
Szacuny
3
Napisanych postów
1666
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11412
Cheat day z deficytem to nie cheat day , w takim dniu sporzywa sie wiecej kalori niz potrzebujesz ,ludzie nawet jedza po 10tys kalori ,ogolnie jedza co chca bez opamietania ,mozesz tez do 4tys kalori np zejsc ,cheat meal to posilek "oszukany" w ktorym ja bym zjadal max 1tys kalori wiecej lub mniej. Ja czesciej stostuje tak zwany reefed day w ktorym jem kalori tyle ile potrzebuje na utrzymanie wlasnej wagi ciala.
Szacuny
3
Napisanych postów
1666
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11412
U mnie to co 2-3 tygodnie ale teraz bede to robil co 2tygodnie moze nawet co tydzien. Mysle ze jak ktos zaczyna z redukcja i defycytem to co 2tygodnie bedzie odpowiednie pozniej mozesz co tydzien ,ale wiadomo wszystko wedlug wlasnych spostrzezen :)
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
281
A mam pytanie odnośnie okna jedzenia czy może ono kończyć się pójściem spać czy zrobić jakiś odstęp pomiędzy ostatnim posiłkiem w tym oknie a snem? Tzn. jeżeli mam 18/6 to 17-23 okno żywienia to czy mogę udać się spać zaraz po ostatnim posiłku dajmy na to 22:30 czy raczej nie?