Witam, robilem oststnio badania krwi i wszystko okej, ale niepokoją mnie 3 pozycje które nie mieszczą się w normie, a mianowicie: HGB 17.7, NEU 2.0, LYM 46.2 . Co to jest w ogóle i od czego zależy ? I jakie mogą byc przyczyny ? Nie mam jak iść w tym tyg do lekarza a stres nie da mi żyć :) pomozcie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To się nie stresuj tylko umów na wizytę i pójdź skonsultować wyniki u lekarza który z jakiegoś powodu z którym do niego przyszłaś zlecił ich wykonanie.
...
Napisał(a)
HGB jak najbardziej w porządku. Jeżeli chodzi o limfo i neutrocyty, to takie małe zgadywanko. Nie przechodziłeś może ostatnio jakiegoś choróbska? Jeżeli teoretycznie czujesz się ok, to poza wizytą u lekarza zastanowiłbym się nad zrobieniem TSH.
...
Napisał(a)
A cxy suplementy które biorę nie mają na to wpływu ? Jestem na redukcji i biorę jabczan, bcaa, beta alanina, aakg, man burner, zma. Do tego czosnek i omega 3 i witaminy
...
Napisał(a)
A nie googlowałeś co to są za skróty ? I co oznaczają wartości ?
Hemoglobina (HGB) - Przekroczenie normy świadczy o odwodnieniu organizmu.
LYM Limfocyty - Liczba limfocytów zwiększa się w: chłoniakach, przewlekłej białaczce limfocytowej, szpiczaku mnogim, nadczynności tarczycy oraz w chorobach zakaźnych wieku dziecięcego. Uwaga: większa niż u dorosłych liczba limfocytów u dzieci do 4 lat jest normą!
Hemoglobina (HGB) - Przekroczenie normy świadczy o odwodnieniu organizmu.
LYM Limfocyty - Liczba limfocytów zwiększa się w: chłoniakach, przewlekłej białaczce limfocytowej, szpiczaku mnogim, nadczynności tarczycy oraz w chorobach zakaźnych wieku dziecięcego. Uwaga: większa niż u dorosłych liczba limfocytów u dzieci do 4 lat jest normą!
...
Napisał(a)
ta odpowiedz nic nie wnosi do zadanego pytania... wiem co to sa za skróty, tylko czy taki odbieganie od normy jest czymś groźnym ? i czy może być spowodowane przez ww odżywki. Jeśli chodzi o limfocyty to jest lekko podwyższone, bardziej martwie sie o neutrocyty niskie
Zmieniony przez - erykk375 w dniu 2016-06-19 19:33:57
Zmieniony przez - erykk375 w dniu 2016-06-19 19:33:57
1
...
Napisał(a)
Z tymi normami to jest bardzo różnie. Można być w środku widełek (przykładowo tsh), a już będzie zbliżało się to do niedoczynności tarczycy. HGB pod górnymi widełkami, a nawet lekko wystające jest po prostu ok. Im wyżej tym lepiej, z tym że nie za daleko... ;)
A ogólnie - higiena badań? Byłeś na czczo? Ostatni posiłek w jakiej formie i jak późno zjedzony?
Same wspomniane suplementy nie powinny mieć większego wpływu. Bardziej tutaj kierowałbym się we wstęp do przetrenowania/jesteś na redukcji, więc może za bardzo zredukowałeś liczbę dostarczanych kalorii.
A ogólnie - higiena badań? Byłeś na czczo? Ostatni posiłek w jakiej formie i jak późno zjedzony?
Same wspomniane suplementy nie powinny mieć większego wpływu. Bardziej tutaj kierowałbym się we wstęp do przetrenowania/jesteś na redukcji, więc może za bardzo zredukowałeś liczbę dostarczanych kalorii.
...
Napisał(a)
no kalorie ścięte bardzo nisko, gdyz od lutego redukuje i spadło 16 kg i jest to ostatni miesiąc redukcji . Badanie koło godziny 10 rano, ostatni posiłek o 22 twaróg 200g półtłusty oliwa z oliwek 30g i warzywa
Zmieniony przez - erykk375 w dniu 2016-06-19 21:31:43
Zmieniony przez - erykk375 w dniu 2016-06-19 21:31:43
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Ból po zastrzykach w kolano
Następny temat