Szacuny
41
Napisanych postów
544
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
6789
No ale tu jest dla kobiet, a ja jestem kolesiem :D
Chciałbym dzisiaj iśc na pierwsze interwały, wymyśliłem sobie to tak: 5 min rozgrzewka, wolna normalna jazda 1 min - szybko 30 km/ h po prostej 1 min - wolno 17 km/h po prostej 5 serii Jest okej ?
PS. Nie umiem obliczyć % HMR więc wolałbym to robić na czuja. Po prostu nie wiem jak i nie mam urzadzeń.
Szacuny
15
Napisanych postów
102
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
817
Rozpiska niby dla kobiet no ale bez przesady :P Proponuję na początek 30s szybkiej jazdy i 1min wolnej. Jeśli zdecydujesz, że to był zbyt mały wysiłek następnym razem będziesz jeździł dłużej. Lepiej nie przeliczyć się na samym początku :)
Szacuny
41
Napisanych postów
544
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
6789
No jestem po interwałach na rowerze robionych na czuja :)
Czy to normalne, że po takim 15 min wysiłku (z czego na prawdę intensywnego wysiłku było z 5 min) chce się żygać i pluje się, dużo śliny się zbiera ? I ogólnie katorga? Kwestia przyzwyczajenia organizmu?
Pozdr!!!
Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-04-30 20:08:26
Szacuny
341
Napisanych postów
9131
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
111429
To normalne W zależności od tego, czy chcesz zrobić interwały, czy HIIT musisz dostosować czas pracy ciężkiej/lżejszej i moc tej pracy. HIIT sugeruje 15s maksymalna moc, 45s luźno na start 10x Interwały - minuta ciężej, dwie lżej (ale nadal przyzwoicie) - w zależności od samopoczucia, możesz i 40min kręcić
Najbardziej efektywny, efektowny i czasooszczędny będzie trening HIIT
1
'There is no secret Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'