Witam. Od dwóch miesięcy jestem na kuracji izotekiem. Trening 3 razy w tygodniu i chciałbym dorzucić do tego kreatyne. Jest ktoś może po kuracji i mógłby się wypowiedzieć czy mogę dorzucić kreatyne bez obaw. Nie będzie to. Wpływało negatywnie na organizm bądź efekty leczenia. Podobna sprawa z przyjmowaniem większej ilości białka. Niestety zapomniałem zapytać dermatologa. Będę wdzięczny za pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Od kilku dni wydaje mi się, że widać niewielką poprawę, więc na razie poczekam i zobaczymy. W razie gdyby dalej nie było widac poprawy odstawię wpc.
Natomiast jeśli chodzi o kreatynę to chyba nie ma przeciwskazań ?
Natomiast jeśli chodzi o kreatynę to chyba nie ma przeciwskazań ?
...
Napisał(a)
witaj, nie powinno byc problemu z wykorzystaniem suplementacji.
co do ilosci bialka, zalezy co masz na celu?
co do ilosci bialka, zalezy co masz na celu?
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o białko to staram się go dostarczyć z jedzenia, do tego wpc po treningu. Pytam bo wyczytałem, że jest sporo badań wskazujących na pogorszenie się stanu cery od białka m. in. od wpc w proszku. Zależy mi na zlikwidowaniu trądziku, dlatego nie chciałbym wpłynąć negatywnie na kuracje izotekiem. Mój obecny cel to masa. Może odstawić wpc, chociaż nie wydaje mi się, żeby wypicie szejka 3 razy w tygodniu miało jakiś duży wpływ na cerę...
...
Napisał(a)
Nie będzie miało to żadnego wpływu . Pamiętaj jedynie ze odżywka białkowa to uzupełnienie diety i nie jest ona priorytetowa jeżeli chodzi o prace nad sylwetka
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
bungar, zależy u kogo. Część osób średnio reaguje na nabiał i WPC może nasilać problemy z cerą. Jaką ilość masz na myśli pisząc o zwiększeniu podaży białka?
...
Napisał(a)
Oczywiście wiem, że wpc to tylko uzupełnienie, dlatego pije tylko po treningu wraz gainerem.
Z dośc nasilonym trądzikiem borykam sie już kilka lat, więc nie chodzi o to, że pogorszyło się teraz gdy jem więcej białka, tylko zastanawiam się czy może, nie ograniczyć spożycia białka, żeby wspomóc kuracje izotekiem. I może to większa podaż białka wpłynęła na trądzik, bo ten trądzik w sumie zaczał się gdy zacząłem trenować.
Zmieniony przez - bungar w dniu 2018-11-06 16:33:06
Z dośc nasilonym trądzikiem borykam sie już kilka lat, więc nie chodzi o to, że pogorszyło się teraz gdy jem więcej białka, tylko zastanawiam się czy może, nie ograniczyć spożycia białka, żeby wspomóc kuracje izotekiem. I może to większa podaż białka wpłynęła na trądzik, bo ten trądzik w sumie zaczał się gdy zacząłem trenować.
Zmieniony przez - bungar w dniu 2018-11-06 16:33:06
...
Napisał(a)
Odstaw więc suple i zobacz czy się poprawi. Ponowię, pytanie o jakich ilościach białka rozmawiamy.
Ogólnie suplementacja antyoksydantami często bardzo fajnie sobie radzi z trądzikiem, także można tutaj rozważyć wdrożenie NAC, czy sylimaryny jako pomoc dla izoteku.
No i na pewno na czas kuracji izo nie ma co eksperymentować jakoś bardzo z dietą, ciężkimi treningami, jest to raczej czas, gdzie powinniśmy szczególnie zadbać o odpowiednią regenerację, aby zminimalizować wystąpienie efektów ubocznych.
Ogólnie suplementacja antyoksydantami często bardzo fajnie sobie radzi z trądzikiem, także można tutaj rozważyć wdrożenie NAC, czy sylimaryny jako pomoc dla izoteku.
No i na pewno na czas kuracji izo nie ma co eksperymentować jakoś bardzo z dietą, ciężkimi treningami, jest to raczej czas, gdzie powinniśmy szczególnie zadbać o odpowiednią regenerację, aby zminimalizować wystąpienie efektów ubocznych.
...
Napisał(a)
WnMPapaOdstaw więc suple i zobacz czy się poprawi. Ponowię, pytanie o jakich ilościach białka rozmawiamy.
Dokładne ilości białka ciężko mi określić, gdyż nie mam diety dokładnie wyliczonej, ćwiczę dla siebie rekreacyjnie, po prostu staram się jeść dużo i zdrowo, a po treningu pije szejka gainera i białka, gdyż nie mam wtedy ochoty od razu na normalny posiłek ;) Jeśli chodzi o izotek i treningi to staram się nie przesadzać, chociaż dermatolog stwierdził, że jeśli będę miał ochote mimo skutków ubocznych to dla treningu z umiarem nie ma przeciwskazań. Obecnie zażywam NAC dla wsparcia wątroby i niby na ból pleców. Tylko zastanawiam się jakby miało wyglądać to odstawienie. Samo wpc, czy raczej eliminacja ogólnie białka, jednak chyba trudne by to było ? ;)
...
Napisał(a)
na razie wpc i gainer bym wypieprzył i prowadził normalną, zbilansowaną dietę. Uwierz, że nie chciałbyś całkowicie wyeliminować białka 

...
Napisał(a)
NIe musisz uzupełniać odżywką jeżeli dostarczy odpowiednią ilość z pożywienia. Jednak jak zdarzy się sytuacja że musisz uzupełnić to nie widzę tutaj problemu. W Innym dziale tutaj na Forum chłopaki biorą izotek z mocniejszymi środkami
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-11-06 22:22:56

Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-11-06 22:22:56
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
jak stosowac serwatke? czy to dobry pomysł z moim przypadku
Następny temat