Szacuny
4
Napisanych postów
80
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
477
Witam
Chce kupić jabłczan kreatyny bo słyszałem że jest lepszy od zwykłej kreatyny mocniejszy , wiecej mieśni po nim przyrasta , dieta mam oczywiście.Prosze o porady tych co brali pozdro.
Szacuny
468
Napisanych postów
13028
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
79809
Jabłczan kreatyny, czyli tri-creatine malate / TCM; di-creatine malate jest połączeniem w jedną molekułę jednej cząsteczki kreatyny z dwoma lub trzema cząsteczkami kwasu jabłkowego. Jabłczan kreatyny wyróżnia lepsza rozpuszczalność w płynach od monohydratu kreatyny oraz większa stabilność chemiczna. Zjonizowana postać kwasu jabłkowego bierze udział w zachodzących w ustroju przemianach energetycznych, dzięki czemu uzupełnia działanie samej kreatyny.
Kreatyna zwiększa poziom fosfokreatyny w mięśniach, nasila syntezę białek mięśniowych oraz zasila rezerwy energetyczne tkanki mięśniowej. Wykazuje działanie anaboliczne i ergogeniczne oraz antykataboliczne. Jest najsilniej działającą naturalną substancją wspierającą rozwój masy mięśniowej. Dzięki działaniu ergogenicznemu pozwala na dłuższe i bardziej wymagające treningi - wspomaga siłę i wydolność tkanki mięśniowej.
Forma kreatyny, jaka najlepsza? Formy kreatyny różnią się pomiędzy sobą zawartością czystej kreatyny, stąd dawkowanie każdej z nich jest różne. Oprócz jabłczanu, dostępne są również inne formy, jak:
-monohydrat,
-ester etylowy,
-chlorowodorek,
-α-ketoglutaran,
-orotan,
-cytrynian,
-glukonian,
-azotan.
Mogą występować w płynie, kapsułkach lub proszku.
Szacuny
4
Napisanych postów
80
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
477
a nie ma jabłczanu kreatuny w proszku tylko w tabletkach jest ? i który lepszy bo sie nie dowiedzialem.I tamte tematy które były oczywiście czytałem wiec nie musicie mi przypominać.Odp
Szacuny
36
Napisanych postów
3208
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17274
równie dobrze możesz kupić sobie stak oparty na jabłczanie --> CP <najpopularniejszy stak oparty na jabłczanie>
poszukaj mojego postu o stakch, zestawienia kilku staków.
3
Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.
Szacuny
3
Napisanych postów
158
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2345
Hm powtorze sie bo nie moge znalezc co lepiej na mase:P No wiec na mase meisniowa czyli powiekszenie obwodu miesni:) lepiej monohydrat czy jablczan?? i co lepsze n asile?? Z gory dzieki.
Szacuny
7
Napisanych postów
714
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16545
osobiście brałem TCM podczas cyklu na siłe,i nie powiem poszła w góre ładnie,a co najważniejsze nie odczułem retencji wody,a co za tym idzie wpadło mięska moze i niewiele,ale było stabilne,a nie jakiś azot,woda czy inne,schodzac w tydzień,dwa po odstawieniu.na mase mono,albo jakiś stack