Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
40
Tak jak w temacie, mam 16 lat i mam problem z ulożeniem konkretnej fryzury. Fakt cwicze, nie jestem takim kotem jak inny tutejsi urzytkownicy, ale staram sie dojsc do mej wymarzonej sylwetki jak z anime one piece aca, ale wracajac... nie wiem na ktora strony, do gory czy na dol ukladac fryz, moze moglby mi ktos pomoc? zamieszcze 2 foty ktore zrobilem 5min temu tak na szybko wiec prosze bez obrazy i nie kierowac sie niczym w tle. ps nie chce miec zbyt ktorkich jak np 3mm wlosow, wiec takie cos odpada. pozdro i prosze o szybko pomoc. to moj pierwszy artukul wiec rposze o wyrozumialosc
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
taka wg mnie jest dobra. ewentualnie jakąs gumę lub żelik możesz używać na pojedyńcze wybrane pasma włosów . podkreśli to torchę ich charakter, ale generalnie jest dobrze!
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1800
Jeśli chcesz nosić krótkie, to góra powinna być przycięta piórem ( włosy się świetnie po tym układają),a boki sporo krócej i wyżej podięte.
A dokładniej: góra nożyczkami - cięcie na pióro ; boki sporo krócej - dużo bardziej podcięte do góry - jeżeli będzie Ci ktoś ścinał boki maszynką to do tej długości góry należy wystopniować ku górze 12stką,a następnie 6stką( numery nakładek). Tylko wystopniować,a nie zrobić tak zwanego Zagłobę :).
Fryzura wychodzi elegancka, schludna, łatwa póżniej do wystylizowania woskiem czy żelem. Co do strony, to zależy jakie masz profile, z reguły jeden jest zawsze lepszy , niech Ci ktoś podpowie z najbliższego otoczenia, bo widzą Cię codziennie.
Układać można calą górą lekko podniesioną do przodu z elementem grzywki bardziej do góry, lub wszytskie lekko do góry w bok. Dobry do tego kosmetyk to twardy wosk w sztyfcie, ewentualnie żel lub guma.
Pozdrawiam