Ja robię z bananami i jak dla mnie to najlepsza jajkownica na świecie całym: banany wrzucam na rozgrzany na patelni tłuszcz, żeby lekko się skarmelizowały, wrzucam jajca, cynamon, mieszam i gotowe. Można jeszcze dodać do jajek rozkruszony/rozpuszczony w małej ilości wody słodzik. Świetnie komponuje się z razowcem/grzankami z razowca. Dobra jest też wersja z płatkami owsianymi (patrz fota).

...
Napisał(a)
a ja uwielbiam taką mokrą tę jajecznicę z szynką i cebulą, taką trzy razy zamieszaną ale NA GRZANKACH! i co teraz? bez grzanek to będzie beee muszą być grzaneczki
...
Napisał(a)
Ostatnio wygrywa u mnie jajecznica z pomidorami. Na jajecznicę na słodko w życiu bym nie wpadł, na pewno spróbuję w weekend, choć połączenie cukrów z owoców i tłuszczów nasyconych to kiepski pomysł na co dzień :)
...
Napisał(a)
Moja wersja...najlepsza...zawsze wrzucam wszystko to co mam...np:
-troche cebulki
-oliwki czarne-
-pieczarki
-szynka
-pomidor
-papryka
-2 bialka i 1 zoltko
Pyszna jest rowniez jajecznica po egipsku
-1 jajko roztrzepac
-dodac troche pomidora,papryki, cebuli i sera (ale w malych ilosciach)
-wymieszac wszystko z ziolami(najlepsze z oregano)
-wylac na odrobine tluszczu na mala patelnie
-jak sie u gory lekko zsiadzie i nie bedzie plynnego jajka (smazyc na malym ogniu)to przewrocic na 2 strone i smazyc do zrumienienia
ja jem po 2-3 ;]
polecam spray do smazenia!!!
http://allegro.pl/berkleyjensen-cooking-spray-340g-bj-i2724895510.html wystarczy troche psiknac na patelnie a wczesniej mozna tez na mieso czy co tam sie smazy a smak miesa, JAJECZNICY, ryb, nalesnikow...no doslownie wszystkiego bedzie lepszy a suche filety z tluszczu beda mieciutkie!!! po roku nie zjecie nic z normalnego tluszczu!!! starcza na 2 mies ;] 0 kcal 0 tluszczu 0 wegli!!!!
Zmieniony przez - monika4510 w dniu 2012-10-22 23:22:40
-troche cebulki
-oliwki czarne-
-pieczarki
-szynka
-pomidor
-papryka
-2 bialka i 1 zoltko
Pyszna jest rowniez jajecznica po egipsku
-1 jajko roztrzepac
-dodac troche pomidora,papryki, cebuli i sera (ale w malych ilosciach)
-wymieszac wszystko z ziolami(najlepsze z oregano)
-wylac na odrobine tluszczu na mala patelnie
-jak sie u gory lekko zsiadzie i nie bedzie plynnego jajka (smazyc na malym ogniu)to przewrocic na 2 strone i smazyc do zrumienienia
ja jem po 2-3 ;]
polecam spray do smazenia!!!
http://allegro.pl/berkleyjensen-cooking-spray-340g-bj-i2724895510.html wystarczy troche psiknac na patelnie a wczesniej mozna tez na mieso czy co tam sie smazy a smak miesa, JAJECZNICY, ryb, nalesnikow...no doslownie wszystkiego bedzie lepszy a suche filety z tluszczu beda mieciutkie!!! po roku nie zjecie nic z normalnego tluszczu!!! starcza na 2 mies ;] 0 kcal 0 tluszczu 0 wegli!!!!
Zmieniony przez - monika4510 w dniu 2012-10-22 23:22:40
...
Napisał(a)
Moja wersja:
Smażę na oliwie z oliwek
4-5 jaj
Cała średnia cebula w kostkę na drobno
Kiełbaska/ Wędlina w kostkę na drobno
Cały pomidor w kostkę
2 ząbki czosnku w cieniutkie plasterki
Sól, Pieprz,
Na koniec posypuję szczypiorkiem :]
Zmieniony przez - barteq91 w dniu 2012-11-12 18:27:52
Smażę na oliwie z oliwek
4-5 jaj
Cała średnia cebula w kostkę na drobno
Kiełbaska/ Wędlina w kostkę na drobno
Cały pomidor w kostkę
2 ząbki czosnku w cieniutkie plasterki
Sól, Pieprz,
Na koniec posypuję szczypiorkiem :]
Zmieniony przez - barteq91 w dniu 2012-11-12 18:27:52
...
Napisał(a)
Ostatnio, dzięki temu wątkowi naszło mnie na jajecznicę :)
W zamrażarce miałam jakąś resztkę mrożonych warzyw (marchewka, groszek, fasolka, cebula...)
Podgotowałam je chwile a potem wrzuciłam na patelnie.
Dodałam do tego lekko ubite jajka - myślałam, ze wyjdzie mi cudowny, okrągły omlet... ale się rozleciał :D
Stwierdziłam, że jest trochę nudno, więc zrobiłam do tego sos jogurtowo-ketchupowy.
Dawno nie jadłam niczego tak dobrego - jutro też robię na kolację

W zamrażarce miałam jakąś resztkę mrożonych warzyw (marchewka, groszek, fasolka, cebula...)
Podgotowałam je chwile a potem wrzuciłam na patelnie.
Dodałam do tego lekko ubite jajka - myślałam, ze wyjdzie mi cudowny, okrągły omlet... ale się rozleciał :D
Stwierdziłam, że jest trochę nudno, więc zrobiłam do tego sos jogurtowo-ketchupowy.
Dawno nie jadłam niczego tak dobrego - jutro też robię na kolację

...
Napisał(a)
Ja lubie jajecznice z borowikami. Wprawdzie ciezko juz o swieze prawd*****, ale moze ktos sprobuje tego przepisu za rok.
Borowika szatkujemy na tarce o srednich oczkach smazymy chwilke na masle, dodajemy jajka, sol i pieprz.
Borowika szatkujemy na tarce o srednich oczkach smazymy chwilke na masle, dodajemy jajka, sol i pieprz.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Placki z piersią na parze (przepis by
Następny temat