pozdro
pozdro
Śmiało mozesz spożywać jajecznicę jako ostatni posiłek. Sam tak robiłem bardzo długi czas, również w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
Same jaja są bardzo cennym składnikiem diety, gdyż zawierają pełnowartościowe białka, są w przystępnej cenie i ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.
Na temat jaj kurzych krąży wiele mitów ale jak dziś wiadomo można je spożywać nawet codziennie, mimo tego że zawierają spore ilości cholesterolu.
Jajka mają wysokojakościowe białko bardzo zasobne w aminokwasy egzogenne, a także są źródłem witamin z grupy B, witaminy D oraz składników mineralnych. Dodatkowo jajo zawiera fosfolipidy, wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz nieodżywcze związki o działaniu prozdrowotnym.
Poza tym jaja (a dokładnie żółtka jaj – których wbrew powszechnym trendom obawiać się nie należy) zawierają także związki lipotropowe takie jak cholina, korzystnie wpływające na gospodarkę lipidową.
Jak widać mogą być one bardzo dobrym składnikiem naszego menu. Śniadania z popularną jajecznicą również są bardzo dobrym wyborem i według nauki lepszym rozwiązaniem niż mieszanka węglowodanów z białkiem.
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
zadnych tluszczy, nawet tych dobrze przyswajalnych!
ale niech eksperci sie wypowiedza!
tzn. powiem ci tak że ja osobiście mam zmienne odczucia co do jajówy na noc....owszem jajka mają wolno wchłanialne białko i nadają się na noc...tłuszcze na noc też nie ma przeciwskazań...ale jajecznica jak wiadomo jest smażona a co za tym idzie ciężko strawna...lepiej jakbyś sobie te jajka na miękko ugotował...ale jak chcesz jajecznica to śmiało możesz dać, tylko mówie żeby ci w nocy nie przeszkadzało trawienie podczas snu....wiec zjedz np. 1.5-2h przed spaniem
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

Beatus, qui prodest, quibus potest
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!