Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
564
Witam, mam do Was jedno pytanie.
Czy drugi posiłek może być skonstruowany w taki sposób :
-150g ryżu
-4 jaja na twardo
-osobno warzywa
Jaja i ryż oczywiście razem(jeżeli dobry pomysł to co mogę dodać aby nie było takie suche?) Niestety kuraka nie mam i coś trzeba wymyślić na szybko. Twaróg też się skończył :(
Szacuny
3133
Napisanych postów
15808
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
placki owsiane, polecam wszem i wobec. Smakowo na pewno lepsze niż ryż z ugotowanym jajem. 2-3 jajka rozbijasz dajesz płatki owsiane / jaglane mieszasz, dodajesz banana/ jabłko, cynamon, żurawinę suszoną/ rodzynki / migdały / wiórki kokosowe co masz mieszasz i na patelnie - 5 min roboty, a smak różni się do tego co Ty chcesz zjesc
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak, i możesz dodać do płatków z jajkami 2-3 łyżki wody, jogurtu lub mleka, żeby później nie było za suche, bo płatki wciągają płyn, pęczniejąc. Pozdrawiam.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Jak poprzednicy wyżej.
Generalnie istnieją zdecydowanie bardziej smaczne połączenia produktów niż ryż z jajkami, doznania smakowe nie będą zbyt dobre, notabene sam w sobie posiłek to tylko posiłek. Może być skompilowany ze zdrowych składników jak i mniej, istotny jest całokształt diety.
Osobiście nie lubię ani jaglanej kaszy ani płatków jaglanych, po mimo, że mają wysoką gęstość odżywczą, po prostu nie przepadam, ale to moje spostrzeżenie. wyżej masz podane fajne przepisy przez koleżanki.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.