Szacuny
1
Napisanych postów
217
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4001
Witam takie pytanie która forma jajek będzie lepsza? Kiedyś słyszałem i w sumie też coś tam czytałem że żółtko z jajek na miękko lepiej się wchłania itd. ale znowu niedawno na forum czytałem że lepiej na twardo więc jak to jest?
Drugie pytanko jeszcze czy jajka na miekko/twardo będą dobrym zamiennikiem zamiast jajecznicy?Bo już nie mogę na nią patrzeć tyle ją jadłem
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766913
Temperatura może wpłynąć na utlenienie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych a nie uwodornienie. Jest to inny proces. W zasadzie 90% źródeł tłuszczów zawieraj pewne ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Gdyby patrzeć pod tym kątem, to należałoby jeść tylko surowe produkty a to i tak by nie dało gwarancji, że nie dojdzie do utlenienia, ponieważ wpływają na nie również dostępność tlenu, światło, itp.
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-03-04 12:08:08
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350792
Możesz jeść jajka na twardo czy miękko zamiast jajecznicy. Jedz takie jakie bardziej lubisz, aby nie "rozgotowane" na maxa,
Choć gotowane na miękko, "pół" miękko będą lepszym wyborem, to nie ma co się specjalnie nad tym rozwodzić.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-03-01 11:04:17
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
34
Właśnie wczoraj na YT Akopa Szostaka słuchałem i mówił, że najlepiej białko ścięte a żółtko płynne ze względu na to, że po ścięciu żółtka jego tłuszcze pogarszają swoje właściwości.
No właśnie zaczynam się przyzwyczajać, że w temacie odżywiania jak jeden autorytet powie "A" to na bank znajdzie się autorytet który powie a nie, bo "B"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Osobiście wolę jajka lekko ścięte (żółtko płynne) lub na miękko. I takie polecam Gdzieś słyszałem/czytałem, że jajko na twardo jest gorsze a tu dodatkowo dowiaduję się o gorszych tluszczach.