Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jajka na miękko vs na twardo

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7196

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 217 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4001
Witam takie pytanie która forma jajek będzie lepsza? Kiedyś słyszałem i w sumie też coś tam czytałem że żółtko z jajek na miękko lepiej się wchłania itd. ale znowu niedawno na forum czytałem że lepiej na twardo więc jak to jest?
Drugie pytanko jeszcze czy jajka na miekko/twardo będą dobrym zamiennikiem zamiast jajecznicy?Bo już nie mogę na nią patrzeć tyle ją jadłem
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766913
Temperatura może wpłynąć na utlenienie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych a nie uwodornienie. Jest to inny proces. W zasadzie 90% źródeł tłuszczów zawieraj pewne ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Gdyby patrzeć pod tym kątem, to należałoby jeść tylko surowe produkty a to i tak by nie dało gwarancji, że nie dojdzie do utlenienia, ponieważ wpływają na nie również dostępność tlenu, światło, itp.


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-03-04 12:08:08

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350792
Możesz jeść jajka na twardo czy miękko zamiast jajecznicy. Jedz takie jakie bardziej lubisz, aby nie "rozgotowane" na maxa,
Choć gotowane na miękko, "pół" miękko będą lepszym wyborem, to nie ma co się specjalnie nad tym rozwodzić.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-03-01 11:04:17
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766913
Nie należy ograniczać się do danej metody obróbki, czy sposobu przygotowania, tylko dlatego, że coś jest trochę lepsze. Rób tak jak masz ochotę.

http://potreningu.pl/articles/5042/przyswajalnosc-bialka---nie-utrudniaj-tego


Zmieniony przez - domer w dniu 2017-03-02 13:08:49

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 46 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 34
Właśnie wczoraj na YT Akopa Szostaka słuchałem i mówił, że najlepiej białko ścięte a żółtko płynne ze względu na to, że po ścięciu żółtka jego tłuszcze pogarszają swoje właściwości.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350792
Nawet ludzie powszechnie uznawani za autorytety się mylą.
http://potreningu.pl/articles/4392/czy-jaja-gotowane-na-twardo-zawieraja-tluszcz-utwardzony 

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766913
Ze względu na to, że ew. salmonella może być w białku jaja a nie w żółtku. Między innymi również dlatego, że strawność białka będzie lepsza.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 46 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 34
Koniu151
Nawet ludzie powszechnie uznawani za autorytety się mylą.
http://potreningu.pl/articles/4392/czy-jaja-gotowane-na-twardo-zawieraja-tluszcz-utwardzony


No właśnie zaczynam się przyzwyczajać, że w temacie odżywiania jak jeden autorytet powie "A" to na bank znajdzie się autorytet który powie a nie, bo "B"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766913
Być może miał coś innego na myśli i po prostu źle zrozumiałeś.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 46 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 34
Być może. To powiedz jak ty to zrozumiałeś. Może ja faktycznie nie abla po polsku


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Osobiście wolę jajka lekko ścięte (żółtko płynne) lub na miękko. I takie polecam Gdzieś słyszałem/czytałem, że jajko na twardo jest gorsze a tu dodatkowo dowiaduję się o gorszych tluszczach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766913
Jakich gorszych tłuszczach?

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jedzenie po którym nie przybiera się na wadze

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 66kg

Alldeynn
Polecane artykuły