Szacuny
2
Napisanych postów
109
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5685
Witam.
Słyszałem, że picie zbyt dużej ilości mleka szkodzi zdrowiu, tylko jak dużo jest za dużo? Czy jedzenie płatków na mleku codziennie rano nie zaszkodzi?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
dolaczam sie do pytania, bo od miesiaca codziennie pije co najmniej pół litra mleka i zauwazylem ze oponke na brzuchu mam wieksza i zastanawiam sie czy to jest tego przyczyna. ;\ z gory dzieki za odp. ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
377
Zdania są podzielone... Jedni mówią, że zdrowe inni z kolei, że szkodliwe... Moim skromnym zdaniem mleko jest jak najbardziej zdrowe jeżeli nie masz nietolerancji laktozy oczywiście Mleko zawiera białko ale także ww oraz tłuszcze (aczkolwiek jest mleko 0% tłuszczu) wiec może dlatego nabrałeś trochę sadełka, nie można przesadzać z piciem mleka bo dokładasz węgli i tłuszczy do diety, w której już masz wyliczone zapotrzebowanie na wszystko
Szacuny
0
Napisanych postów
81
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
769
ja pije 1 litr mleka dziennie rano do platkow 500ml i zaraz po pracy tyle samo tylko juz bez platkow, tyle tylko ze mieszkam na wsi i pije mleko prosto od krowy ok 4% tłuszczu niestety, efektów niepożadanych brak
bez motywacji i samozaparcia nie zdobędziesz niczego
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
184874
Mleko jest bardzo wartościowym produktem jeśli tylko nie masz problemów z laktozą śmiało możesz piśc ok 500ml nie przesadzał bym z większą ilością bo po co.